VIDEO: Cum arată al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei

Autor: Cristian Gubandru 11 mai 2022 Știri auto

Lucrările la pasajul Berceni, al doilea pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei după cel de la Domnești, avansează, potrivit lui Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Toate elementele principale ale tablierului metalic au fost montate.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„În ultimele 5 nopți, macaraua Hulk, care ridică până la 600 de tone, a fost folosită pentru montarea tablierului metalic al pasajului Berceni, respectiv inelul central, precum și tronsoanele de legătură între inelul central și rampele pasajului”, a scris pe Facebook Ionel Scrioșteanu.

VIDEO: Al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei

De asemenea, s-a finalizat turnarea betonului la placa de suprabetonare aferentă rampei de urcare dinspre Jilava, s-a finalizat armarea plăcii de suprabetonare și a fost turnat și betonul la rampa de coborâre spre Jilava, s-au finalizat lucrările la pile și culee, la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.

In prezent, se montează predalele și a început realizarea armăturii plăcii de suprabetonare la rampa de urcare dinspre PopeștiLeordeni.

A fost montat rostul de dilatare la rampa de coborâre spre Popești Leordeni și se lucrează la montarea rostului de dilatare aferent rampei de urcare dinspre Jilava.

Continuă lucrările de realizare a infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Șoseaua Berceni și Centura Bucureștiului. De asemenea, continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureștiului, la 4 benzi, spre Jilava, continuă devierea utilităților, lucrările la bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401 și realizarea canalizării pluviale pe șoseaua Berceni.

Pasajul Berceni și dublarea centurii Capitalei pe circa 3 kilometri ar trebui să fie finalizate anul acesta. Ionel Scrioșteanu a declarat că pasajul urmează a fi deschis traficului începând cu toamna anului 2022. Lucrările la pasajul Berceni au început în vara anului 2020, când Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire.

Sursa: Facebook / Ionel Scrioșteanu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Ionel Scrioșteanu


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide