VIDEO – Cum arată astăzi şantierul proiectului de 128 de milioane de euro din Bucureşti. Contractul a fost semnat în urmă cu 12 ani şi trebuia finalizat în 35 de luni

Autor: ProMotor 17 apr. 2019 Știri auto
VIDEO – Cum arată astăzi şantierul proiectului de 128 de milioane de euro din Bucureşti. Contractul a fost semnat în urmă cu 12 ani şi trebuia finalizat în 35 de luni

Asociaţia Pro Infrastructura a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la stadiul lucrărilor la proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, în zona nodului rutier Virtuţii.

Totodată, Pro Infrastructura a postat un clip video realizat ieri cu drona, în care se poate observa stadiul lucrărilor.

În octombrie 2018, primarul Gabriela Firea anunţa pe pagina sa de Facebook, după o vizită pe şantierul Pasajului de la Ciurel, că aceasta este realizat în proporţie de 90%. Potrivit Hotnews.ro,  Gabriela Firea declara în 2017 că pasajul va fi gata la finalul acelui an, apoi a spus că va fi gata în 2018.

 

Contractul a fost semnat în urmă cu 12 ani şi trebuia finalizat în 35 de luni

Proiectul a fost gândit ca o alternativă la Bd. Iuliu Maniu, care să asigure conexiunea dintre Autostrada A1 (vest) şi Splaiul Independenţei (centru), traversând oraşul la limita dintre Militari (Sector 6) şi localitatea Roşu. Noul drum ar trebui să aibă 3 benzi pe sens şi aproximativ 8,3 km în total. Contractul a fost semnat în noiembrie 2007 cu asocierea Max Boegl-Astaldi-Euroconstruct, cu termen de finalizare 35 de luni de la data începerii.

Penetraţia Splaiul Independenţei – Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri, va începe la intersecţia Splaiul Independenţei cu Şos. Virtuţii şi se va termina pe A1, la Podul Ciorogârla.

Noua arteră va avea câte trei benzi pe sens şi va fi mărginită în anumite zone de străzi colectoare a traficului zonal. Vor fi construite trei pasaje supraterane: la intersecţia şos. Virtuţii cu Splaiul Independenţei, la intersecţia Penetraţia A1 – Bd. Uverturii şi la intersecţia cu Şoseaua de Centură şi în zona Pasajului CFR de la Ciorogârla.

Pasajul Ciurel face parte din Străpungerea Ciurel – Nod Rutier Virtuţii. Valoare totală a proiectului este de 128 milioane euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide