VIDEO – Cum arată noile tramvaie din București și de când vor circula

Autor: Daniel Samoilă 16 nov. 2021 Știri auto

Reprezentanții primăriei Capitalei au prezentat primele imagini cu noile tramvaie. Acestea vor circula în București începând cu anul viitor.

Concret, tramvaiele vor fi date în folosință începând cu aprilie 2022, conform unui anunț pe Facebook al viceprimarului general Stelian Bujduveanu.

Intră în Galeria FOTO

„Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat – conform contractului – proiectul de design al modelului de tramvai care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022”, a scris Bujduveanu pe Facebook.

VIDEO

Cum arată noile tramvaie care vor circula în București din 2022

Noile tramvaie vin cu un design nou și cu o podea 100% coborâtă, astfel încât să asigure mai ușor transferul călătorilor la urcare și la coborâre. Bujdoveanu explică că nu mai există obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces.

De asemenea, noile tramvaie vor avea rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități.

Tramvaiele vor dispune și de un loc special pentru biciclete, în timp ce părinții vor putea urca ușor căruciorul cu copii mici, având la rândul lor spații special destinate pe timpul călătoriei (zone prevăzute cu dispozitive de asigurare a căruciorului). Totodată, aceste noi modele vor fi echipate cu sisteme IT de informare călători (în format audio și video), supraveghere video, sistem de numărare călători și WI-FI.

În total vor fi achiziționate 100 de tramvaie de la Astra Vagoane SA Arad, mai anunță viceprimarul Bujduveanu.

Cele 100 de tramvaie vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55, din Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Stelian Bujduveanu



Comentarii
Inchide