VIDEO: Cum au furat romii din sudul Ucrainei un tanc rusesc

Autor: Cristian Gubandru 28 feb. 2022 Știri auto
VIDEO: Cum au furat romii din sudul Ucrainei un tanc rusesc

Romii ucraineni au sărit în ajutor și au confiscat un tanc rusesc. „Romii au furat un tanc în satul Ljubimovka. Încă o dată. Romii. Tanc. Au furat. De la ruși”, scriu localnicii. Kachovky, în satul Ljubimovka din regiunea Kherson, scrie publicația de limbă ucraineană și rusă Unian.ua.

„De fapt, nu știu cum să vă spun, dar niște romi au furat un tanc de la ruși. Niciodată nu am fost mai mândru”, a scris un utilizator Twitter. Unii glumesc și pe seama faptului că l-au pentru a-l dezmembra și a face bani.

În noaptea de sâmbătă spre duminică romii ar fi furat un tanc de la invadatorii ruși. Forțele ruse au rămas fără vehiculul de luptă în satul Lyubimovka din regiunea Kherson din sudul Ucrainei.

Conform recensământului din 2001, aproximativ 47.000 de romi trăiesc în Ucraina. Cu toate acestea, conform unor grupuri pentru drepturile omului citate de BBC în urmă cu patru ani, numărul lor real ar putea fi în jur de 260.000, iar alte estimări indică numărul la 400.000 de romi. Ei trăiesc cel mai adesea în regiunea Transcarpatia, Odesa sau Harkov.

Aproximativ 5.300 de militari ruși au murit de la începutul invaziei, iar 191 de tancuri, 29 de avioane, 29 de elicoptere și 816 vehicule blindate de luptă au fost distruse, potrivit Gândul.ro.

Sursa: Diglogs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura YouTube


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide