VIDEO. Cum s-a construit în acest an prima autostradă finanțată prin PNRR

Autor: Daniel Samoilă 23 dec. 2021 Știri auto

Muncitorii au lucrat într-un ritm alert la prima autostradă care a beneficiat de finanțare prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR).

Este vorba despre o porțiune de 42 de kilometri din Autostrada Transilvaniei (A3), un proiect dificil de care se ocupă constructorul român UMB. În imaginile surprinse într-un video de pe Youtube se poate observa cum lucrările au avansat substanțial în primele 11 luni ale anului.

Intră în Galeria FOTO

Construcția a început în luna februarie, în apropiere de zona Nădășelu, dar constructorul UMB întâmpină multe probleme din cauza alunecărilor de teren de pe dealurile transilvănene.

Autostrada Transilvaniei, prima care beneficiază de bani din PNRR

Potrivit Hotnews.ro, autostrada ar trebui să fie gata în trei ani. Termenul s-a fixat pe o perioadă mai lungă, pentru că este un teren dificil și o zonă cu multe alunecări de teren.

Tronsonul de care se ocupă UMB este Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului. Aici se vor construi 25 de poduri și viaducte cu diferite lungimi, dar vor fi săpate și zeci de deblee la 20-30 de metri adâncime medie, unul din ele ajungând până la 75 de metri.

Lucrările au avansat foarte bine până în luna septembrie, când au avut loc alunecări de teren masive și constructorul a fost nevoit să găsească soluții de remediere.

Un utilizator al forumului peundemerg.org a făcut o selecție cu lucrările la această porțiune de autostradă din 2021.

Pe lângă Autostrada Transilvaniei, alte autostrăzi finanțate prin PNRR sunt: A7 – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, A8 – Tg. Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Pașcani și A1 – Margina – Holdea: 9 km.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Asociția Pro Infrastructură



Comentarii
Inchide