VIDEO. Ford a inventat suspensia antigropi

Autor: Marius Vișan 26 feb. 2016 Știri auto

 


Gropile sunt printre cele mai persistente ”probleme” ale şoselelor din România. Autorităţile fac tot ce pot pentru a le acoperi, dar nu ştim cum se face că gropile nu au dispărut din pesiajul autohton, indiferent de cât de multe fonduri s-ar aloca pentru acestă problemă. Cei care sunt afectaţi direct de asta sunt şoferii, care îşi rup maşinile zilnic, şi îşi repara maşinile pe banii lor. O rezolvare a problemei ar putea însă veni de la Ford. Compania americană a pus la punct un sistem care recunoaşte gropile şi reacţionează, protejând maşina de posibile stricăciuni.

Sistemul foloseşte 12 senzori poziţionaţi în partea frontală a maşinii care scanează drumul, iar când apare groapa sistemul adaptează suspensia, astfel încât impactul să nu afecteze maşina. Timpul de reaţie este de 12 milisecunde. Inginerii au pus într-o groapă nişte mingii de ping-pong pentru a demostra eficienţa suspensiei antigropi. Ford Fusion Sport este primul sedan de dimensiuni medii ce oferă această tehnologie. Experimentul poate fi văzut în clipul video de mai jos.

Click aici pentru Galeria Foto


 


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide