VIDEO + FOTO: Cât costă noul BMW Seria 3 330e

Autor: Marius Vişan acum 5 ani Știri

ProMotor

 

Prin noul BMW 330e compania continuă politica de promovare a modelelor plug-in hybrid la preţuri competitive, comparabile cu motoarele pe benzină de putere similară. Noul BMW 330e plug-in hybrid este disponibil de la 36.650 Euro fără TVA, la un preţ comparabil cu versiunea pe benzină 330i cu aceeaşi putere, este disponibil deja pentru comenzi şi este pregătit să debuteze pe piaţa în luna martie, o dată cu BMW Seria 2 Active Tourer 220xe.

Citeşte şi VIDEO. Întâmplare uimitoare în Bucureşti. Un bărbat a fost reţinut cu forţa de controlorii RATB

Astfel, BMW 330e este disponibil la un preţ similar cu BMW 330i, versiunea pe benzină cu un motor de 4 clindri care dezvoltă aceeaşi putere totală de 185 kW/ 252 CP. BMW 330e este disponibil cu un preţ de 36 650 Euro fără TVA, comparative cu 34450 Euro fără TVA pentru versiunea BMW 330i.

 

Citeşte şi Taxa auto ar putea fi transformată în impozit anual, fără reduceri pentru maşinile vechi

Citeşte şi VIDEO Ce maşină are premierul României

 

Diferenţa de aproximativ 2000 de Euro este compensată de echiparea standard suplimentară la model hibrid: cutia automată steptronic, bordul cu conţinut extins şi pachetul compartiment de depozitare, toate cu o valoare toală de 2079,84 Euro fără TVA. De notat că versiunea diesel de putere similară (BMW 330d 190 kW/ 258 CP) este disponibilă la un preţ de început de 39650 Euro fără TVA.

Componentele eDrive, dezvoltate în cadrul proiectelor BMW i, sunt integrate acum în cadrul modelelor plug-in hybrid dezvoltate ca parte a mărcii BMW. În esenţă, tehnologia BMW eDrive cuprinde electromotorul, acumulatorul litiu-ion de înaltă tensiune şi gestiune electronică a puterii. 

Mai multe imagini găseşti în galeria foto

Un element important al strategiei de funcţionare este utilizarea inteligentă a energiei electrice provenită din surse externe şi din recuperare, pentru maximizarea eficienţei automobilului. Componentele arhitecturii BMW eDrive sunt adaptate la fiecare concept de automobil în parte şi pot fi combinate cu motoare pe benzină, cu trei sau cu patru cilindri, precum şi cu tracţiune spate tradiţională, cu BMW xDrive sau cu tracţiune integrală electrificată.

BMW eDrive, alături de tehnologia BMW TwinPower Turbo pentru motoarele cu ardere internă, designul ultrauşor inteligent şi aerodinamica optimizată, tehnologia BMW eDrive reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale strategiei EfficientDynamics, concepută să crească puterea şi să reducă suplimentar consumul şi emisiile CO2.

Citeşte şi FOTO. Unde şi-a montat un bucureştean instalaţia GPL

Citeşte şi Limuzina de 60.000 de euro cu care se plimbă Mitropolitul Ardealului. GALERIE FOTO

În plus, BMW eDrive oferă opţiunea unui condus exclusiv electric şi, astfel, a unor emisii locale zero – asigurând, în acelaşi timp, posibilitatea de a acoperi distanţe lungi când se combină cele două sisteme de propulsie.

Alături aveţi un clip video cu noul BMW 330e

 

Citeşte şi VIDEO PROMOTOR. Cum se fabrică Dacia – o incursiune în fabrica mărcii româneşti

Citeşte şi Noul Fiat Tipo, concurentul care ”îi suflă în ceafă” Loganului. Prezentare şi GALERIE FOTO

 

Caracteristici principale ale noului BMW 330e. 

 • Un electromotor BMW eDrive şi un motor termic cu patru cilindri sunt combinate pentru a produce performanţe deosebite şi plăcerea condusului pentru care marca este renumită.
 • Un mod pur electric permite condus cu emisii locale zero, care este ideal pentru traficul urban şi pentru navete.
 • Motorul termic cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, dezvoltă 135 kW/184 CP. Electromotorul dezvoltă 65 kW/88 CP. Puterea sistemului: 185 kW/252 CP, cuplu maxim: 420 Nm (consum mediu mixt: 2,1-1,9 l/100 km; emisii CO2: 49-44 g/km)*.
 • BMW eDrive oferă un cuplu constant de 100 Nm şi poate furniza un impuls scurt de până la 250 Nm.
 • Acceleraţia de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde, viteză maximă: 225 km/h.
 • Viteză maximă în regim electric: 120 km/h.
 • Autonomie în regim electric: până la 40 de kilometri.
 • Autonomie în condiţii de condus cotidian: până la 600 de kilometri.
 • Capacitatea acumulatorului de înaltă tensiune: 7,6 kWh.
 • Acumulatorul de înaltă tensiune poate fi încărcat de la zero în aproximativ trei ore şi 15 minute de la o sursă casnică prin utilizarea cablului standard furnizat; realimentare mai rapidă (două ore şi 15 minute) şi mai convenabilă este posibilă prin BMW 360° ELECTRIC (include BMW i Wallbox); serviciul de mobilitate ChargeNow permite localizarea şi utilizarea rapidă şi simplă a staţiilor publice de încărcare.
 • Combinaţia între tracţiunea spate şi distribuţia echilibrată a maselor asigură dinamica specifică BMW, în combinaţie cu o mobilitate eficientă şi o autonomie mare de funcţionare.
 • Electromotorul este amplasat în faţa transmisie Steptronic cu opt trepte (echiparea standard), aşa că rapoartele transmisiei pot fi utilizate şi când automobilul rulează în modul pur electric.
 • Portbagajul practic oferă o capacitate utilizabilă de 370 de litri şi o facilitate de încărcare completă, în ciuda adăugării unui sistem de propulsie electrică.

* Date provizorii. Consumul de combustibil este bazat pe ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in, poate varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese.

 

Citeşte şi VIDEO Uită de Van Damme care face şpagatul pe camioane, Volvo a reuşit să facă o reclamă mai tare

Citeşte şi Ce PREŢURI are rivalul rusesc al Daciei Logan şi ce conţin versiunile de echipare – GALERIE FOTO

 

Citeşte şi Ce maşini poţi cumpăra în România cu 7000 de euro. GALERIE FOTO

Citeşte şi GALERIE FOTO Ştiai de Rodica, GAL sau M.R.? Astea sunt doar câteva dintre maşinile româneşti necunoscuteComentarii
Inchide