VIDEO – Imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Brăila

Autor: Daniel Samoilă 21 nov. 2021 Știri auto

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat noi imagini cu stadiul lucrărilor Podului Suspendat de la Brăila. Imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase.

În videoclip se pot vedea cablurile montate între cei doi piloni ai podului, lucrările la drumurile conexe ale podului, dar și o priveliște spectaculoasă a zonei.

Podul de la Brăila va fi ultimul peste Dunăre, chiar înainte de vărsarea în Marea Neagră. Acest pod va fi cel mai mare din România și al treilea din Europa ca dimensiune.

Podul va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri sunt reprezentați de deschiderea centrală. Mai sunt, de asemenea, și două deschideri laterale – una de 489 de metri dinspre Brăila și alta de 364 de metri dinspre Tulcea.

VIDEO

Podul Suspendat de la Brăila va fi cel mai mare din România

Conform Adevărul.ro, licitația pentru podul suspendat de la Brăila a fost câștigată de două firme, una din Italia și alta din Japonia, în 2019. Lucrarea urmează să fie finalizată în 2023.

Lungimea totală a traseului „Podului suspendat peste Dunăre” va fi de 23,413 kilometri. Traseul va fi împărțit în două secțiuni: drumul principal Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Investiția totală se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR



Comentarii
Inchide