VIDEO. În Japonia s-a lansat primul autovehicul care poate fi și autobuz și tren

Autor: Daniel Samoilă 27 dec. 2021 Știri auto

Premieră la nivel mondial. În Japonia, cu ocazia Crăciunului, s-a lansat primul autovehicul dual din lume, care poate fi și autobuz și tren.

Vehiculul poate rula atât pe șoselele de mare viteză din Japonia, cât și pe calea ferată. Mașina și-a făcut debutul sâmbătă, 25 decembrie, în oraşul Kaiyo din prefectura Tokushima.

Intră în Galeria FOTO

Niponii i-au dat numele DMV (Dual Mode Vehicle) și arată ca un autobuz normal. Acesta rulează pe șosele cu cauciucuri normale, dar când se intersectează cu o linie de cale ferată, atunci din interiorul său coboară roțile de oțel și se transformă într-un veritabil vagon de tren.

VIDEO

Primul autovehicul dual s-a lansat în Japonia

Potrivit Adevarul.ro, care citează Reuters, acest autovehicul dual poate transporta până la 21 de pasageri și circulă cu o viteză de 60 de km/h pe căile ferate, în timp ce pe drumurile publice ajunge și la 100 de km/h.

Dual Mode Vehicle este alimentat cu motorină și vine în diferite culori (roșu, albastru sau verde). Mica flotă de mașini va circula de-a lungul coastei insulei Shikoku din sudul Japoniei și va conecta câteva orașe micuțe din zonă.

În timp ce se află pe calea ferată, roțile trenului ridică anvelopele din față de pe șină, iar roțile din spate stau jos pentru a propulsa DMV-ul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The Japan Times



Comentarii
Inchide