Video | Mai mulți bucureșteni, căutați de poliție după ce au fost filmați distrugând barierele dintr-o parcare publică

Autor: Cristian Agatie 22 aug. 2021 Știri auto

Mai mulți bucureșteni sunt căutați de poliție după ce au fost filmați distrugând barierele într-o parcare publică din sectorul 4. Filmările au devenit virale după ce au fost postate pe Facebook de autoritățile locale.

Intră în Galeria FOTO

Nu știm ce-i determină pe oameni să distrugă lucrurile din jurul său, dar știm că se întâmplă mai frecvent decât ne-am dori. De la cabinele telefonice vandalizate de acum 20 de ani, la băncile rupte din parcuri, locurile de joacă distruse și mâzgălelile de pe pereții clădirilor, toate sunt rezultatul furiei inexplicabile a semenilor noștri. Toate aceste acte de vandalism au o trăsătură comună – siguranța celor care le comit că nu dau nimănui socoteală, că nu există nici cea mai mică posibilitate ca să fie pedepsiți.

Este același impuls care îi face pe șoferi să circule haotic, să ignore regulile de circulație, să scoată bâta sau pistolul pentru a tranșa altercațiile cu alți șoferi sau chiar să ignore semnalele polițiștilor și să-i lovească cu mașina ca pe popice. Este, practic, semnalul că nu mai există autoritate, că Poliția nu-și face datoria și deci a scăpat cu totul situația din mână, primul pas spre anarhie. Este semnalul unei țări eșuate, bolnave, în care fiecare face ce-i trece prin cap, fără să se gândească la consecințe sau la cei din jur.

Bucureșteni filmați distrugând barierele într-o parcare. Acum sunt căutați de polițiști

Altfel nu ne explicăm imaginile de mai jos, în care cetățeni obișnuiți, fără vreun motiv aparent, distrug barierele unor parcări cu plată din sectorul 4.

„Colegii de la Direcţia Mobilitate Urbană au postat pe pagina lor de Facebook o filmare cu mai mulţi cetăţeni care, din rea voinţă sau neglijenţă, au distrus barierele unor parcări din sectorul nostru. Revin cu rugămintea pentru cei care locuiesc în sectorul 4 sau doar îl tranzitează să respecte şi să protejeze investiţiile făcute pentru comunitatea noastră”, a transmis primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, pe Facebook.

Te-ai gândi că filmările postate vor ajuta la prinderea vandalilor, că aceștia vor fi pedepsiți exemplar și vor fi un exemplu pentru alții. Cel puțin asta promit cei de la Direcția de Mobilizare Urbană din sectorul 4.

„Anunțăm Poliția pentru distrugere! Astfel de acte de vandalism trebuie să dispară din sectorul 4. Vă reamintim că toate parcările cu barieră sunt supravegheate video, așa că cei vinovați vor fi  trași la răspundere. Este inadmisibil să vezi cu câtă indiferență unii oameni pot distruge lucruri menite să ușureze viața celor din comunitatea noastră”, se spune în postare.

Așteptăm să mediatizăm pedepsirea exemplară a celor care comit astfel de fapte, pentru ca ceilalți să se gândească de câteva ori înainte de a le urma exemplul. Dar avem bănuiala că nu vom mai auzi de acest demers în perioada următoare.

Clipul de mai sus ne amintește de o altă filmare, în care un șofer trece prin barierele de la calea ferată. În acest caz, șoferul, care era băut, a fost prins pentru că a făcut accident câțiva kilometri mai târziu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide