VIDEO. Mașina unui bărbat, incendiată de hoții care au încercat să îi fure catalizatorul

Autor: Daniel Samoilă 09 ian. 2022 Știri auto
VIDEO. Mașina unui bărbat, incendiată de hoții care au încercat să îi fure catalizatorul

Hoții au încercat să fure catalizatorul unei mașini, dar n-au reușit. Drept răzbunare aceștia au incendiat autoturismul.

Incidentul s-a petrecut în seara de 2 ianuarie, în județul Vaslui. Un bărbat s-a trezit cu mașina arsă complet, după ce hoții au furat roțile și bateria, dar n-au reușit să ia și catalizatorul.

Mașina a fost incendiată lângă o stână din vecinătatea localității vasluiene Peicani, comuna Găgești.

VIDEO

Hoții au incendiat o mașină pentru că nu au putut fura catalizatorul

La un moment dat bărbatul a observat cum mașina ardea în flăcări. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat și distruge și îi caută pe hoți.

“În data de 02.01.2022, începând cu ora 23:15, pompierii militari de la Punctul de Lucru Murgeni din cadrul Detaşamentului de pompieri Bârlad au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă si spumă pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism staționat în comuna Găgeşti. Autoturismului îi lipseau jantele, cauciucurile, prezoanele şi bateria auto. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este acţiunea intenţionată”, au anunțat cei de la ISU Vaslui, potrivit Adevărul.ro.

Foto – Vremeanoua.ro

De ce se fură catalizatoare auto

Numărul furturilor de catalizatoare a explodat în ultima vreme atât la nivel european, cât și în România. Convertorul catalitic este parte componentă a sistemului de evacuare, care are rolul de reducere a emisiilor.

Aceste piese au devenit ținta preferată a hoților datorită conținutului de metale prețioase care le conferă o valoare foarte ridicată „la negru”. Chiar dacă proporția de platină, rodiu și paladiu este mică, de ordinul câtorva grame, hoții obțin din vânzarea lor sute și chiar mii de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide