VIDEO Noul Renault Megane, prezentat în detaliu – GALERIE FOTO

Autor: Vlad MIRONESCU 02 dec. 2015 Știri auto

Renault a dezvăluit toate detaliile despre a patra generaţie Megane, care a fost prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Faţă de precedesorul lui, noul Megane a crescut ca dimensiuni, fiind cu 6,4 cm mai lung, lăţimea la roţile din faţă a crescut cu 4,7 cm, iar la cele din spate cu 3,9 cm. Doar înălţimea acestuia a scăzut, cu 2,5 cm.

Citeşte şi Asta e cel mai ciudat număr de înmatriculare din România –  FOTO

Citeşte şi Ce PREŢURI are rivalul rusesc al Daciei Logan şi ce conţin versiunile de echipare – GALERIE FOTO

În ceea ce priveşte motorizările, Renault a fost generos: 4 pe benzină (TCe 100, SCe 115, TCe 130 şiTCe 205) şi 5 pe motorină (dCi 90, dCi 110, dCi 130 şi dCi 165).

Megane GT, versiunea sport a noului model Renault, va avea o bară mai agresivă, cu grilă tip fagure şi două ţevi de eapament cromate, adevărată modificare făcându-se sub capotă. Va fi oferit exclusiv cu un motor de 1,6 litri pe benzină cu turbocompresor care dezvoltă 2-2 cai putere şi vine împreună cu o cutie de viteze în 7 trepte cu dublu ambreiaj. La cele de mai sus se adaugă o suspensie pregătită de Renault Sport.

Citeşte şi VIDEO A transformat o maşină banală într-un monstru, iar acum nu are rival

 

Şasiul noului Megane GT este totodată primul din segment care oferă sistemul cu 4 roţi motrice. Ce presuspune sistemul 4Control: pe scurt, la viteze reduse, diferite în funcţie de modul de condus (sub 50km/h, 60km/h în modul Comfort sau 80km/h în modul Sport) roţile din spate se întorc invers faţă de cele din faţa la viraje, pentru un plus de control în viraje. Peste vitezele reduse de mai sus, roţile din spate se întorc în acelaşi sens cu cele din faţă. 

Alte noutăţi cu care vine noul Megane: materiale de calitate mai bună la interior, scaune mai comfortabile, un ecran tactil de 8,7 inci tip portret şi interfaţa de utilizare R-Link 2.

Vânzările sunt aşteptate să înceapă în ianuarie 2016.

Citeşte şi ROMÂNIA LA VOLAN. Istoria Dacia, cel mai cunoscut brand românesc – VIDEO + FOTO

Citeşte şi GALERIE FOTO. Un şofer care a confundat intrarea pentru pietoni a unui supermarket cu ieşirea din parcare

Citeşte şi TEST DRIVE: În lupta din clasa medie, Renault are un Talisman norocos – VIDEO + GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide