VIDEO: O mașină autonomă fără șofer oprită de poliție lasă impresia că fuge. Momentul este amuzant

Autor: Cristian Gubandru 12 apr. 2022 Știri auto
VIDEO: O mașină autonomă fără șofer oprită de poliție lasă impresia că fuge. Momentul este amuzant

Polițistilor din San Francisco li s-a oferit un moment din viitor când mașinile vor fi autonome, fără șoferi. Un ofițer a încercat să oprească o mașină autonomă fără șofer, unul dintre roboții companiei Cruise. Momentul amuzant a fost filmat.

Polițiștii din San Francisco opresc noaptea un robotaxi – o mașină autonomă fără șofer – întrucât nu avea farurile aprinse. Deși aparent mașina a recunoscut că este oprită de poliție după câteva secunde se pune în mișcare și traversează o intersecție pentru a opri din nou.

Un ofițer se apropie de un Chevy Bolt fără șofer, privește în interior și încearcă să deschidă ușa, probabil pentru a aprinde manual farurile. La scurt timp mașina pleacă și oprește după 100 de metri. Polițiștii încearcă din nou să deschidă ușile mașinii, dar fără succes.

Un polițist a contactat personalul Cruise, care l-a informat că mașina a reacționat corect, plecând de la semafor și oprind în cel mai apropiat loc sigur.

VIDEO: O mașină autonomă fără șofer oprită de poliție lasă impresia că fuge

Cruise Automation Incorporated, o firmă californiană stabilită în San Francisco, a venit cu o soluţie care încearcă să blureze linia dintre maşina autonomă Google şi toate celelalte. Soluţia este reprezentată de un soft care se foloseşte de camere de luat vederi, de senzori şi de un „creier” central care transformă toate datele strânse în rute pe care le poate parcurge fără niciun fel de ajutor de la şofer. Cu condiţia ca atunci când sistemul este activat, maşina să se afle pe autostradă. În California. Şi nu pe oricare, ci doar pe unele autostrăzi din California.

Sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cruise


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide