VIDEO: Povestea celei mai iubite maşini a lui Nelson Mandela

Autor: Dan Vache 06 dec. 2013 Știri auto
VIDEO: Povestea celei mai iubite maşini a lui Nelson Mandela

Modelul din această imagine este un Mercedes-Benz S500 (cod W126) şi actualmente este expus la Muzeul Apertheid din Johannesburg, făcând parte din expoziţia dedicată lui Nelson Mandela.

Povestea acestei maşini începe în momentul în care, în 1990, regretatul om politic a fost eliberat din închisoare, veste care a făcut înconjurul lumii şi care i-a făcut pe cei de la uzina Mercedes-Benz din East London, Africa de Sud, să se gândească la o modalitate de a-l onora pe Nelson Mandela.

Astfel, sindicatul NUMSA (National Union of Metalworkers of South Africa) a decis să construiască o maşină specială pentru Mandela, convingând şi conducerea Mercedes-Benz să contribuie la acest proiect.

Foarte important este de menţionat faptul că muncitorii uzinei au construit această maşină în timpul liber, fără a fi plătiţi suplimentar, iar folclorul spune că modelul din imagine este cel mai bun Mercedes-Benz asamblat vreodată în Africa de Sud, poate chiar şi în lume. Şi asta în condiţiile în care maşina a fost terminată în doar 4 zile.

Şasiul a fost vopsit cu steagul Africii de Sud, iar numele lui Nelson Mandela a fost inscripţionat pe acesta, în timp ce numărul de înmatriculare 999 NRM GP este inspirat de numele complet al politicianului: Nelson Rolihlahla Mandela.

În data de 22 iulie 1990, pe stadionul Sisa Dukasha, maşina i-a fost dată cadou lui Mandela în cadrul unei ceremonii somptuoase, la care au asistat peste 30.000 de oameni.

O colecţie impresionantă de imagini din viaţa lui Nelson Mandela puteţi vedea pe Zoom Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide