VIDEO | Scandal între un polițist local și unul de la Rutieră: „Tu tragi de mine, bă, puștiulică? Ce, eu sunt de pe stradă?”

Autor: ProMotor 03 nov. 2019 Știri auto
VIDEO | Scandal între un polițist local și unul de la Rutieră: „Tu tragi de mine, bă, puștiulică? Ce, eu sunt de pe stradă?”

Sunt anchete în Capitală, după apariţia unor imagini în spaţiul public, care surprind un scandal între un poliţist local şi unul de la Brigada Rutieră. Disputa dintre polițistul local și agentul de la Brigada Rutieră se pare că a pornit de faptul că polițistul local ar fi parcat mașina de serviciu într-o zonă interzisă. După ce agentul de la Brigada Rutieră i-a cerut actele a izbucnit un conflict verbal și a fost amenințat de către colegul de la Poliția Locală a Sectorului 1.

Poliţist local: De ce să mă legitimez? Mergeţi şi vedeţi-vă de treabă că iese scandal mare. Şi voi aveţi şefi, şi eu am şefi. Eu am vorbit cu şeful meu…

Poliţist Brigada Rutieră: Dar, nu mă interesează treaba asta.

Poliţist local: Eu sunt poliţist. De ce să mă legitimez?

Poliţist Brigada Rutieră: Eu vreau documentele, şi ale maşinii şi ale dvs.

Poliţist local: Nu vă dau nimic până nu vine un şef de-al meu. Nu aveţi ce să îmi faceţi voi mie. Cum aveţi voi şefi, avem şi noi. Bă, băiatule, nu mai pune mâna pe mine. Nu îţi dau nimic. Ce îmi faci, mă încătuşezi, ce îmi faci?

Poliţist Brigada Rutieră: Aveţi obligaţia să vă legitimaţi la poliţist.

Poliţist local: Băiatul ăsta e obraznic! Tu tragi de mine, bă, puştiulică? Ce, eu sunt de pe stradă? Ori veniţi aici, ori iese scandal cu el aici. Sună un comisar de la ei, să vină aici.

Poliţist Brigada Rutieră: Pe mine nu mă interesează cine vine, mie îmi daţi documentele.

Poliţist local:Du-te şi vezi-ţi de treaba ta.

Poliţist Brigada Rutieră: Să mă duc să îmi văd de treaba mea?!

Poliţist local:: Cum să îţi dau actele maşinii dacă eu sunt pe jos? Eu sunt patrulă pedestră.

Poliţist Brigada Rutieră: Daţi-ne buletinul. Daţi-ne CNP-ul.

Poliţist local: Nu vreau să vi-l dau. Refuz legitimarea. Eu sunt pe jos, nu am nicio treabă cu maşina, nu am permis de conducere.

Brigada Rutieră a transmis, sâmbătă, că atât poliţistul local, cât şi cel rutier se aflau în timpul serviciului şi aveau atribuţii în domeniul siguranţei rutiere. „Atât poliţistul rutier, cât şi poliţistul local se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în domeniul siguranţei rutiere. Se efectuează verificări cu privire la discuţia dintre poliţistul din cadrul Brigăzii Rutiere şi cel al Poliţiei Locale, pentru a se stabili contextul acestuia şi motivele care l-au declanşat”, arată poliţiştii de la Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că niciun responsabil din managementul Brigăzii nu a antamat vreo intervenţie cu privire la activitatea poliţistului din cadrul Brigăzii Rutiere. Reacţia Brigăzii Rutiere a apărut după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care un poliţist de la Brigada Rutieră îi cere unui agent de la Poliţia Locală să se legitimeze, iar acesta a refuzat, între cei doi izbucnind un scandal, pe stradă.

Totodată, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL, Cosmin Andreica, a declarat că este o dovadă a faptului că la nivelul acestor structuri de poliţie locală există influenţă politică foarte mare. Potrivit acestuia, polițistul local are o „atitudinea sfidătoare” atât la adresa poliţistului rutier, cât şi a cetăţenilor, prin remarca sa, respectiv aceea că el nu e „un simplu cetăţean de pe stradă”.

„După ce am văzut şi noi imaginile, evident criticăm şi noi comportamentul total deplasat al poliţistului local care nu numai că are o atitudine sfidătoare la adresa poliţistului rutier, ci inclusiv la adresa simplilor cetăţeni, pentru că la un moment dat, în timpul înregistrării video, el spune că nu e un simplu cetăţean de pe stradă, în condiţiile în care acel cetăţean de pe stradă, prin taxe şi impozite, îi plăteşte lui, acestui poliţist local, de fapt, gardian public, salariul”, spune Andreica.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL precizează şi că faptul că poliţistul local nu s-a legitimat şi că a invocat influenţa şefilor, reprezintă „încă o dovadă că la nivelul acestor primării şi structuri de poliţie locală, care de fapt, sunt nişte structuri ce copiază sau încearcă să copieze cât mai mult Poliţia Română, există o influenţă politică foarte mare, iar pentru faptul că a invocat fără scrupule aceste intervenţii denotă, „evident, influenţa politică pe care la rândul lor o au şefii lui şi asupra şefilor din Brigada Rutieră”.

Andreica a menţionat faptul că la nivelul sindicatului această situaţie se află în documentare la acest moment.

„Din păcate (…) am înteles că la un moment dat în timpul acestei interacţiuni cu poliţistul local, poliţistul rutier a fost chemat prin staţie de către unul din şefii Brigăzii Rutiere la sediu, tocmai pentru a nu avea posibilitatea să aplice pe loc o sancţiune contravenţională referitoare la refuzul de legitimare al poliţistului local. De aici, sigur, avem şi noi nişte îndoieli cu privire la existenţa unor discuţii dintre oamenii politici din Primăria Sectorului 1 şi conducerea Brigăzii Rutiere sau a Poliţiei Capitalei”, informează Andreica.

El a precizat că urmează să vadă în urma documentării, în detaliu, ce s-a întâmplat acolo, însă că această atitudine sfidătoare „nu are ce căuta, mai ales pentru o persoană care îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu tocmai în beneficiul cetăţenilor sau cel puţin aşa ar trebui”.

În ceea ce priveşte sancţionarea sau posibila soluţionare a acestei ieşiri, Andreica a menţionat faptul că vorbim de două aspecte distincte care trebuie avute în vedere.

„Unul îl reprezintă fapta contravenţională a poliţistului local, unde nu mai există niciun fel de dubiu şi colegul de la Brigada Rutieră clar va întocmi un proces verbal de constatare a contravenţiei săvârşite de către acesta, însă în al doilea rând trebuie clarificat foarte în detaliu care a fost interacţiunea şi influenţele dintre reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 şi reprezentanţii Poliţiei Capitalei, pentru că aici până la urmă vorbim despre o interacţiune, să-i spun, nesănătoasă, să nu o denumesc altfel” , a conchis Andreica.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Info Trafic 24 / FacebookComentarii
Inchide