VIDEO. Stellantis a inaugurat un circuit pentru a testa încărcarea electrică cu inducție dinamică

Autor: Daniel Samoilă 07 dec. 2021 Știri auto

Grupul Stellantis, unul dintre cei mai mari producători auto din Europa, a inaugurat un circuit pentru a testa încărcarea electrică cu inducție dinamică.

Circuitul poartă numele de „Arena Del Futuro” („Arena Viitorului”), are o lungime de 1.050 de metri și este localizat lângă Autostrada A35, care face legătură între orașele Brescia și Milano.

Intră în Galeria FOTO

Acest circuit a fost realizat de Stellantis și de alți parteneri internaționali, inclusiv instituții publice și universități. Aici se va testa încărcarea electrică cu inducție dinamică.

VIDEO

Un circuit care să testeze încărcarea electrică cu inducție dinamică, inaugurat în Italia

Potrivit Stellantis, primele vehicule care au rulat pe acest circuit au fost noul Fiat 500 și autobuzul electric Iveco E-Way. Cele două vehicule au testat sistemul și au parcurs câțiva kilometri pe circuit.

Scopul circuitul este de a demonstra modul în care sistemul DWPT (Dynamic Wireless Power Transfer) se dovedește util în a oferi răspunsuri cu privire la cerințele de decarbonizare și durabilitatea mediului în sectorul mobilității.

Stellantis a anunțat că va investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 în electrificare și dezvoltare de software, pentru a sprijini planurile la nivel european de decarbonizare.

Producătorul auto își propune ca până în 2030 peste 70% din vehiculele comercializate din Europa și peste 40% dintre cele vândute în Statele Unite să fie mașini cu emisii reduse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stellantis.com



Comentarii
Inchide