VIDEO – Un poliţist din Republica Moldova a fost muşcat de deget de un şofer băut. Bărbatul a refuzat minute în şir să-l elibereze

VIDEO – Un poliţist din Republica Moldova a fost muşcat de deget de un şofer băut. Bărbatul a refuzat minute în şir să-l elibereze

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

Un poliţist rutier din Republica Moldova a fost muşcat de deget de un şofer agresiv. Incidentul a avut loc în apropierea satului Bozieni, raionul Hînceşti, pe 16 aprilie.

Potrivit unui comunicat al poliţiei din Republica Moldova, inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit  un automobil de model „Vaz”, la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate. La solicitarea poliţiştilor de a  prezenta  actul de identitate sau documentul ce  atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul  nu s-a supus cerinţelor  legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reţinerii, şoferul l-a muşcat pe unul din poliţişti de deget, provocându-i leziuni a  ligamentului degetului. În context, şoferul  a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hînceşti pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.  În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hînceşti, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reţinut pentru 72 de ore. În privinţa acestuia a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM ( ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească). 

Bărbatul riscă  amendă de până la  67.500  lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau  închisoare de până la 2 ani.

Înregistrarea integrală a unui martor este mai jos.

 Comentarii
Inchide