VIDEO. Un Porsche 356 a fost transformat în mașină electrică. Cutia manuală a fost păstrată

Autor: Daniel Samoilă 22 nov. 2021 Știri auto

Te-ai gândit vreodată cum ar rula un model clasic cu un motor electric? Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, din nou.

Într-o perioadă în continuă schimbare, în care tot mai mulți producători auto lansează vehicule electrice, o mașină de epocă a primit un motor electric.

Cei de la Electrgenic au mai convertit mașini clasice, nu sunt la primul experiment de acest tip. De data aceasta au pus un motor electric la un model clasic Porsche 356, care avea o cutie cu transmisie manuală cu patru trepte.

Într-o lume în care transmisiile manuale devin din ce în ce mai rare – chiar și la mașinile cu motoare cu combustie internă – una dintre bucuriile automobilismului clasic este capacitatea de controla alegerea treptelor cu ajutorul unui schimbător de viteze.

Intră în Galeria FOTO

Astfel, Porsche 356 a primit un motor electric Hyper9 de la Electrogenic, care produce 120 de cai putere. Bateria dezvoltă o putere de 36 kWh și are o autonomie de 225 de kilometri. Mașina dispune și de un încărcător la bord de 15 kW.

VIDEO

Un model clasic Porsche, transformat în mașină electrică

Indicatoarele de pe bord au fost regândite astfel încât să indice turațiile motorului, ceea ce oferă un feedback șoferului pentru a anticipa schimbările de viteză, așa cum se întâmplă la o mașină cu transmisie manuală.

Mașina costă între 40.000 și 70.000 de dolari americani (echivalentul a 35.400 – 62.080 de euro).

Sursa: carscoop.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoop.com



Comentarii
Inchide