VIDEO: Viitorul BMW X6 va fi prima şi singura maşină vopsită cu Vantablack. Ce înseamnă asta?

Autor: Cristian Agatie 28 aug. 2019 Știri auto

BMW X6 va fi primul şi singurul model din lume vopsit cu Vantablack VBx2. „Am refuzat până acum numeroase oferte din partea producătorilor auto”, explică Ben Jensen, fondatorul şi inginerul-şef al Surrey NanoSystems, compania care a inventat Vantablack. „A fost nevoie de BMW X6 şi de designul său unic şi expresiv pentru ca această idee să ne surâdă”. Cu grila iluminată Iconic Glow şi blocurile optice cu un design marcant, BMW X6 dispune de contrastele necesare pentru ca vopseaua Vantablack să nu altereze percepţia tridimensională a maşinii.

Asta deoarece vopseaua Vantablack este atât de neagră încât obiectele vopsite cu aceasta îşi pierd percepţia tridimensională. Practic, creierul interpretează imaginea ca pe o gaură sau chiar vid, ceea ce face ca Vantablack să nu fie o vopsea potrivită pentru o maşină, deoarece elimină practic toate detaliile de design. Tocmai de aceea, BMW X6 a fost vopsit cu o versiune mai light de Vantablack, numită VBx2, care poate fi pulverizată şi care, deşi poate fi considerată „super-neagră”, permite un anumit nivel de reflexie a luminii.

Vantablack este un material dezvoltat pentru industria spaţială şi foloseşte o tehnologie bazată pe nanotuburi de carbon. De altfel, denumirea sa este un acronim al procesului folosit – Vertically Aligned Nano Tube Array. Nanotuburile din Vantablack au o grosime de 20 nanometri şi o lungime între 14 şi 50 microni. Aproximativ un miliard de nanotuburi aliniate vertical încap pe o suprafaţă de un centimetru pătrat, iar acestea absorb aproape complet orice rază de lumină care ajunge pe suprafaţa materialului, transformând-o în căldură.

A treia generaţie a lui BMW X6 va fi prezentată la Salonul auto de la Frankfurt, care se va desfăşura între 12 şi 22 septembrie, iar primele maşini vor ajunge la clienţi în luna noiembrie. Ca şi predecesorul său, va fi produs în Statele Unite, la Spartanburg.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide