Vietnamezii de la VinFast au luat un CEO de la un producător german ca să-și pregătească sosirea în Europa

Autor: Elena Luchian 29 iul. 2021 Știri auto

Vietnamezii de la VinFAst fac o mutare care demonstrează că au intenții serioase. Au cooptat în echipă un fost CEO al unui producător auto german. Despre cine este vorba?

GALERIE FOTO

VinFast își pregătește sosirea în Europa. După ce a prezentat două modele cu look îndrăzneț, compania vietnameză mai face un pas important. Și-a adus în echipă un om care a fost CEO la Opel. Michael Lohscheller face acum parte din echipa constructorului vietnamez cu aspirații internaționale. El va răspunde de operațiunile companiei la nivel global. Pe el mizează asiaticii să coordoneze dezvoltarea producătorului pe piețe din Statele Unite, Canada, Franța, Germania și Olanda.

“Credem cu tărie că această apariție va accelera extinderea companiei VinFast. Prezența lui Michael Lohscheller în echipa de conducere reconfirmă planul nostru pe termen lung de a atrage talente și expertiză din cercurile de elită ale industriei auto globale”, susține Thuy Le, cea care ocupă funcția de președinte în cadrul structurii.

Actualul CEO de la VinFast a fost șef la Opel și Volkswagen

Michael Lohscheller este absolvent al Universității din Osnabruck din Germania, secția Științe Aplicate, dar și al cursurilor Universității din Barcelona.

Lohscheller lucrează de peste 20 de ani în domeniu. Înainte de a deveni CEO la Opel, neamțul a fost director financiar la Mitsubishi Motors Europa și vicepreședinte executiv și director financiar la Volkswagen Group America.

“Pe parcursul carierei mele, am fost mereu atras de noi provocări. Când a venit această oportunitate dinspre VinFast, am fost imediat atras de șansele de creștere. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa de conducere a companiei și să punem bazele unei companii producătoare de mașini electrice la nivel global”, a reacționat Michael Lohscheller. Neamțul va coordona activitatea VinFast din noul său birou din capitala Vietnamului, Hanoi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide