Viitoarea Dacia Bigster a fost filmată în România. Mașinile încă sunt sub camuflaj – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mart. 2024 Știri auto
Viitoarea Dacia Bigster a fost filmată în România. Mașinile încă sunt sub camuflaj – VIDEO

Dacia Bigster a fost surprinsă în teste. Fratele mai mare al SUV-ului Duster va fi prezentat la finalul acestui an.

Versiunea de serie a conceptului Dacia Bigster se apropie cu pași repezi de debutul oficial. Acest lucru este încă o dată demonstrat de o filmare în care două prototipuri au fost surprinse în teste. Videoclipul a fost filmat chiar în România, în zona Băilor Balvanyos, din Covasna.

Bigster a fost prezentat drept un concept în ianuarie 2021 și a servit și ca o avanpremieră a noii generații de Duster. Versiunea sa finală va fi, în mare parte, o versiune alungită a noului Duster, dar vor exista diferențe între cele două SUV-uri.

Noua Dacia Bigster va fi un SUV lung de aproximativ 4,6 metri, comparativ cu Duster 3 care măsoară doar 4,34 metri în lungime. Astfel, grație lungimii mai mari, Bigster va oferi mai mult spațiu la interior și până la 7 locuri.

Dacia Bigster va fi prezentată la finalul acestui an

La fel ca fratele său mai mic, noul Bigster va folosi și materiale sustenabile și reciclate în componența sa. Așa cum am văzut pe Duster, va renunța la elementele cromate, ceea ce va oferi mașinii un aspect mai robust, contribuind la spiritul aventurier pe care Dacia l-a adoptat în ultimii ani. Fiind în esență un Duster alungit, Dacia Bigster va folosi aceeași platformă CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

La capitolul motorizări, Bigster va folosi cu siguranță propulsoare hibride, fie că vorbim de unități mild-hybrid sau full-hybrid. Bigster ar putea primi un nou sistem de propulsie hibrid, mai puternic decât cel de 140 CP regăsit pe Duster. Acesta ar urma să debuteze pe Bigster și pe viitoarea generație Renault Clio, fiind vorba despre o motorizare full-hybrid de 1,8 litri, o evoluție a propulsorului actual de 1,6 litri hibrid de pe Jogger sau Duster.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia Duster Trails & Technical / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide