Viitoarea generație Lancia Aurelia va fi un SUV electric de dimensiuni medii

Autor: Mihai Morcovescu 02 apr. 2022 Știri auto

În perioada în care Sergio Marchionne a fost la conducerea Grupului Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Lancia părea dată uitării. Dar, odată cu fuziunea care a dat naștere la gigantul Stellantis, a început să se vorbească tot mai intens despre o posibilă revigorare a acestui brand istoric.

Noua Lancia Aurelia va debuta în anul 2026

Cu câteva luni în urmă, italienii anunțau relansarea a două modele care au făcut istorie pentru Lancia: Delta și Aurelia. În ceea ce-l privește pe acesta din urmă, există informații potrivit cărora va fi relansat sub forma unui SUV complet electric de dimensiuni medii. Modelul ar urma să-și facă debutul comercial în cursul anului 2026.

Viitoarea Lancia Aurelia va utiliza aceeași platformă STLA Medium a grupului Stellantis cu succesorul actualului DS7 Crossback. De altfel, pe această arhitectură ar urma să fie dezvoltate și alte modele ale gigantului european. Acestea vor avea dimensiuni cuprinse între 4,35 și 5 metri.

De asemenea, platforma va fi capabilă să găzduiască baterii cu capacități cuprinse între 87 și 104 kWh. Acestea vor oferi autonomii de până la 700 de kilometri.

Viitoarea generație Aurelia va fi produsă la uzina din Melfi (Italia) alături de Fiat 500X, Jeep Compass și Jeep Renegade. Tot la Melfi ar urma să fie asamblate, începând cu 2024, alte trei modele din grupul Stellantis.

Este vorba despre două modele DS, unul dintre acestea fiind noul DS9 Shooting Brake, care va semăna foarte mult cu noul Citroen C5 X. De asemenea, fabrica din Melfi ar urma să se ocupe cu producția înlocuitorului actualului Insignia.

Dacă se va confirma că vor fi produse în Italia patru modele noi, producția lui Jeep Renegade se va muta în Spania, la Zaragoza. Noua generație a lui Renegade va debuta în 2025. În aceeași uzină sunt produse în prezent Citroen C3, Opel Corsa și Opel Crossland.

În același timp, viitorul Lancia Ypsilon va părăsi la rându-i Italia, urmând a fi produs în fabrica Tychy din Polonia începând cu 2024. În sfârșit, înlocuitorul modelului Fiat Panda, care se va baza pe conceptul Centoventi, va fi produs din 2026 în Serbia, la Kragujevac, sau în Slovacia, la Trnava.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide