Viitoarea Skoda Octavia se dezvăluie în primele schiţe de design

Viitoarea Skoda Octavia se dezvăluie în primele schiţe de design

Autor: Cristian Agatie acum 9 luni Știri

Cehii au prezentat două schiţe de design care ne arată primele linii ale viitoarei generaţii Skoda Octavia. Acestea dezvăluie introducerea unei noi linii de design al mărcii, care abandonează pragmatismul introdus de Jozef Kaban în favoarea unor tuşe emoţionale.

A patra generaţie a celui mai bine vândut model din istoria Skoda va avea astfel un design m,ult mai fluid, păstrând însă caracteristica principală a mărcii, respectiv spiritul practic extrem. Astfel, viitorul model va optimiza şi mai mult folosirea spaţiului, combinând dimensiunile compacte ale modelului cu un interior extrem de generos.

Ca şi până acum, Skoda Octavia abordează în continuare o caroserie de tip liftback, cu o linie a acoperişului care aminteşte de un coupé în patru portiere. Partea frontală distinctă, roţile mari şi blocurile optice spate cu elemente cristaline reprezintă punctele de rezistenţă ale noului design.

De-a lungul istoriei sale de peste 60 de ani, Skoda Octavia s-a comercializat în peste 6,5 milioane de exemplare, fiind astfel cel mai important model al mărcii cehe. Pe viitor, însă, Skoda Octavia s-ar putea să-şi piardă din atractivitate, odată ce reorganizarea grupului Volkswagen se va finaliza. Potrivit planurilor grupului Volkswagen, Skoda ar urma să fie poziţionată mai jos pe piaţă, ca un concurent pentru mărcile low-cost, aşa cum este Dacia.

 Comentarii
Inchide