Viitorul Hyundai Ioniq 6 este testat în condiții extreme de iarnă

Autor: Mihai Morcovescu 19 feb. 2022 Știri auto

La un an de la apariția noului Ioniq 5, coreenii de la Hyundai se pregătesc de lansarea sedanului sport electric Ioniq 6. Viitorul model de serie va rivaliza cu Tesla Model 3 și BMW i4.

Recent, un prototip al viitorului Ioniq 6 a fost surprins în timpul unor sesiuni de teste desfășurate în condiții extreme de iarnă în apropiere de Cercul Arctic.

Noul Hyundai Ioniq 6 va copia conceptul Prophecy

Hyundai Prophecy Concept

Anunțată inițial să debuteze la început de 2022 producția lui Ioniq 6 a fost amânată al doilea trimestru al anului. Motivul îl reprezintă unele modificări estetice de ultimă oră, dar și a unor aspecte de ordin tehnologic.

Din punct de vedere vizual, Ioniq 6 de serie va avea ca sursă de inspirație conceptul Hyundai Prophecy. Prezentat în 2020, acesta indica noua filozofie estetică a producătorului coreean.

Presa auto din Coreea de Sud, citată de britanicii de la Autoexpress, scrie că Ioniq 6 va avea o siluetă ușor diferită față de Ioniq 5. Asta înseamnă că mașina va primi o caroserie mai lungă, de circa 4,90 metri. De asemenea, ea va avea un aspect de coupe.

Autonomie de peste 600 de kilometri

Reprezentanții companiei anunță că Ioniq 6 va avea o autonomie de peste 600 km. Asta înseamnă mai mult decât Ioniq 5 cu peste 100 km. Acest lucru va fi posibil atât datorită arhitecturii E-GMP de 800V, cât și formei aerodinamice a caroseriei.

Ioniq 6 va veni cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate, la fel ca Ioniq 5. Foarte probabil, viitorul sedan electric va primi o baterie de 77,4 kWh. Este aceeași  de pe modelul Kia EV6 și oferă 229 CP cu tracțiune spate. Versiunea de top EV6 GT va avea 585 CP și tracțiune integrală.

Hyundai Ioniq 6 ar urma să fie oferit în două configurații. Una va avea un singur motor electric de 220 CP, iar cea de-a doua va dispune de două unități electrice, câte una pe fiecare punte. Puterea combinată în acest caz va fi de 313 „cai”.

În interior, Ioniq 6 va prelua mai multe detalii de la Ioniq 5 decât de la conceptul Prophecy. Astfel, va prelua sistemul de infotainment cu ecran dublu al lui Ioniq 5 și va veni cu o consolă centrală convențională, nu ca aceea de pe Prophecy Concept (vezi galeria foto).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide