Vine iarna, ce ziceţi de un fotoliu cu şenile? VIDEO

Autor: ProMotor 26 nov. 2013 Știri auto

Creat de austriecii de la Mattro Mobility Solutions, der Ziesel (ziesel înseamnă veveriţă, în limba germană) este o variantă de deplasare mult mai distractivă pentru cei comozi şi poate înlocui soluţiile şi senzaţiile oferite de ATV-uri, snowmobile şi SUV-uri greoaie echipate cu lanţuri de zăpadă.

Der Ziesel este dezvoltat pe un şasiu tubular fabricat din oţel şi nu este altceva decât un scaun sport amplasat pe două şenile. Vehiculul dispune de propulsie electrică, asigurată de două motoare electrice, alimentate de o baterie Li-ion de 96 V, care acţionează fiecare câte o şenilă. Puterea maximă livrată de cele două motoare electrice este de 24 CP, în vreme ce cuplul maxim este situat la peste 500 Nm.

Utilizatorul poate manevra vehiculul cu ajutorul unui joystick, iar problema frigului – dat fiind faptul că nu există plafon, uşi sau geamuri – a fost rezolvată printr-un sistem automat de încălzire integrat în scaun.

Masa totală este de 245 kg, iar producătorii specifică o viteză maximă de 35 km/h. În ceea ce priveşte siguranţa, der Ziesel este prevăzut cu o centură de siguranţă cu prindere în patru puncte, precum şi un cadru special ce protejează capul utilizatorului în caz de răsturnare.

Ce poate face der Ziesel atunci când este pus la treabă? Răspunsul îl găsiţi în demonstraţia din videoclipul de mai jos.

Sursa: mattro.eu, derziesel.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide