VinFast lansează două SUV-uri electrice în Europa anul acesta. Cu cine vor rivaliza

Autor: Cristian Gubandru acum 3 luni Știri auto

Producătorul vietnamez de mașini VinFast și designerul italian Pininfarina au prezentat două SUV-uri electrice la Mobile World Congress din Barcelona. Rezervările pentru VF 8 și VF 9 vor fi deschise în aprilie anul acesta.

Cele două mașini vor fi lansate în Europa în a doua jumătate a anului 2022, în Germania, Franța și Țările de Jos. Pe piața germană, VF 8 va porni de la 36.133 de euro, iar VF 9 de la 49.280 de euro.

Cu cine vor rivaliza SUV-urile VinFast

VF 8 este un SUV de segment D, unde are ca rivali modelele Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, care nu sunt 100% electrice. În schimb, VF 9 este un SUV de segment E care are ca rivali modelele Toyota Land Cruiser, Ford Explorer.

VF 8 va fi disponibil cu două versiuni, Eco și Plus, amândouă electrice. SUV-ul, cu două motoare și tracțiune integrală, are o autonomie maximă de 500 de km și până la 402 CP și 620 Nm.

SUV-ul care poate transporta 5 pasageri va fi disponibil și cu un singur motor electric de 204 CP și o baterie care oferă o autonomie de 459 km.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

VF 9, cu șase sau șapte locuri, ar trebui să aibă aceeași configurație și două motoare. Compania se așteaptă la un scor de 5 stele la testele Euro NCAP pentru ambele mașini.

În interior, modelele sunt echipate cu un ecran tactil de 15,6 inch. Butoanele fizice sunt puține, dar există un head-up display color care poate fi folosit pentru a urmări informații importante despre mașină.

Compania intenționează să folosească materiale ecologice pentru producția celor două modele. Scaunele vor avea tapițerie din piele ecologică. De asemenea, bateriile modelului vor fi reciclate pentru a reduce risipa de apă și poluarea.

VinFast spune că VF 8 (VF e35) și VF 9 (VF e36) sunt inspirate din designul mașinilor sport și susține că colaborarea cu Pininfarina va ajuta modelele sale să devină „mai eficiente, mai atractive și mai accesibile” pentru toți clienții.

Sursa: Autocar

Tags:

Sursa foto: VinFast


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide