Cel mai periculos viraj. Șase mașini de raliu distruse acolo în doar 3 minute

Autor: Elena Luchian 22 mai 2021 Știri auto

Acesta este probabil cel mai periculos viraj. Este curba care i-a speriat pe piloți. Nu mai puțin de șase mașini de raliu au fost distruse acolo în aproximativ 3 minute.

GALERIE FOTO

Imaginile sunt de anul trecut, dar au devenit virale abia acum. Acestea au fost filmate în luna octombrie a anului trecut, în timpul unei etape din Cupa Rusiei, nu departe de orașul Pskov, situate în vestul Rusiei.

Potrivit autosport.com.ru, nu mai puțin de șase mașini de raliu au fost distruse într-un viraj în care mai mulți spectatori urmăreau desfășurarea competiției. Una dintre ele era chiar un safety car.

Piloții care au ieșit în decor se deplasau cu viteză înainte de a ajunge la curba înșelătoare. Frânele nu i-au ajutat, din contră. I-au făcut să piardă controlul direcției. Mașinile lor au pierdut aderența pe suprafața de rulare acoperită de noroi și s-au rostogolit în tufișurile de lângă drum.

Două Mitsubishi și o Honda au fost printre mașinile care au sfârșit acolo cu roțile în sus. În timp ce voluntarii încercau să le ancoreze și să le repună pe roți, altele au venit peste ele.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Doar 30 dintre cele 47 de mașini de raliu care au luat startul în Pushkinskie Gory Rally au trecut linia d sosire. Învingător a fost echipajul alcătuit din pilotul Dmitry Myachin și navigatorul Yuri Kulikov.

Virajul în care au fost distruse șase mașini de raliu

Curba periculoasă în care și-au găsit sfârșitul șase mașini de raliu se numește “Virajul lui Gagarin”. Este un omagiu adus celebrului cosmonaut rus, primul călător în spațiu. Acesta s-a stins din viață la doar 34 de ani, în timpul unui zbor de antrenament, cu un MIG-15. Avionul de vânătoare s-a prăbușit, iar el și instructorul de zbor au murit.

Deși știu că este un viraj marcat de ghinion, mulți piloți ajung să iasă în decor. Curba a ajuns obiectiv turistic. Mulți vin să vadă locul în care, de-a lungul timpului, zeci de mașini au fost făcute zob.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide