Cu ce viteză se va putea circula pe autostrada Buzău-Focșani? E mai mare decât pe A1 și A2!

Autor: Elena Luchian 08 iul. 2021 Știri auto

Autostrada Buzău-Focșani ar prelua traficul de pe DN2, drum care trece prin numeroase localități. Cu ce viteză se va putea circula pe viitoarea autostradă?

GALERIE FOTO

DN2 este deja sufocat. Sunt 66 de kilometri de trafic ultra-aglomerat. Aproximativ 90% din această rută se parcurge folosind o singură bandă pe sens. DN2 traversează sate și comune, care impun automat limite de viteză ce prelungesc parcurgerea traseului. Dar anul acesta, proiectul Autostrada Buzău-Focșani ar putea fi scos la licitație.

Viitoarea autostradă Buzău-Focșani este cel de-al doilea sector din ceea ce va fi Autostrada A7 Ploiești-Pașcani, cu o lungime totală de 330 de kilometri.

În urmă cu 5 luni, CNAIR prezenta o machetă virtuală tridimensională, care arăta spectaculos și care reda viitorul drum de mare viteză. Traseul autostrăzii va trece pe lângă Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului, Râmnicelu și municipiul Râmnicu Sărat. Va ocoli localități in județul Buzău, apoi se va orienta pe lângă Sihlea, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca, Odobești și Focșani.

Pe această rută își vor face apariția șase noduri rutiere. Acestea vor fi amplasate la Buzău Nord, Râmnicu Sărat, Caiata, Slobozia Ciorăști, Mândrești și Focșani Nord.

Autostrada Buzău-Focșani – Peste 82 de kilometri de drum de mare viteză

Va fi un traseu de 82,44 de kilometri, alcătuit din patru tronsoane. Viteza de proiectare va fi de 140 km/h. În zona nodurilor rutiere, viteza va fi limitată la 60 km/h. Drumul de mare viteză va avea două benzi de circulație pe sens. Lățimea unei benzi va fi e 3,75 metri. Banda de urgență va avea o lățime de 2,50 metri. Acostamentul va avea 0,50 metri.

Se vor regăsi pe traseu și două parcări de scurtă durată, la kilometrul 48, mai multe spații de servicii și două Centre de Întreținere și Coordonare.

Valoarea investiției pentru întregul proiect Ploiești-Pașcani va fi de  4,68 miliarde de lei, TVA inclus. Durata de implementate a proiectului va fi de 36 de luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide