Volkswagen a demarat producţia modelului electric ID.3. Grupul VW dă startul revoluţiei electrice

Autor: Promotor 04 nov. 2019 Știri auto

Volkswagen a demarat luni, 4 noiembrie, producţia modelului electric ID.3.

La ceremonia ţinută la fabrica Volkswagen din Zwickau a fost prezent cancelarul german Angela Merkel, precum şi directorul general al grupului auto Herbert Diess, care a declarat că modelul va duce „o contribuţie importantă pentru realizarea unui salt înainte în domeniul electromobiliăţii”, scrie Mediafax.

Dacă producţia a demarat luna asta, primele livrări vor fi realizare vara viitoare. Deja au fost rezervate peste 30.000 de exemplare din acest model.

Volkswagen ID.3

GALERIE FOTO

„Va face mobilitatea verde accesibilă pentru milioane de oameni şi reprezintă un punct de cotitură pentru compania noastră în drumul ei către neutralitate climatică până în 2030”, a mai spus el.

Într-un anunţ pe propriul site, Volkswagen şi-a descris „ofensiva electrică” ca „prinzând viteză” în condiţiile în care modelul ID.3 este aşteptat să fie lansat concomitent pe pieţele europene în vara anului viitor. Modelul de bază este aşteptat să coste circa 30.000 de euro în Germania.

Fabrica din Zwickau trece în momentul de faţă printr-o transformare ce urmăreşte înlocuirea liniilor de producţie de motoare pe combustie internă într-o fabrică ce produce exclusiv vehicule electrice. Investiţia se ridică la o valoare de 1,2 miliarde de euro, iar Volkswagen spune că, începând cu 2021, capacitatea de producţie a fabricii va fi de 330.000 de automobile anual.

Constructorul german plănuieşte să lanseze „aproape 70 de noi modele electrice” până în 2028.

Despre Volkswagen ID.3

Bateria maşinii ID.3 1ST are o capacitate de 58 kWh. Această baterie va furniza energie motorului electric de 107 kW şi va permite o viteză maximă de 160 km/h şi o autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP). ID.3 va fi disponibil, de asemenea, cu o baterie de 45 kW sau 77 kW.

Cu bateria de 45 kW, ID.3 va putea parcurge până la 330 de kilometri (WLTP) cu o singură încărcare. Optaţi pentru varianta de 77 de kWh şi autonomia va creşte până la 550 de kilometri (WLTP).

Prețul lui VW ID.3

Modelul vine în trei dimensiuni diferite ale bateriei pentru o autonomie maximă de până la 550 km. Preţurile încep de la mai puţin de 30.000 de euro. Livrările vor începe la jumătatea anului 2020;

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide