Volkswagen a dezvăluit noul concept ID.Aero. Înlocuitorul electric al Passat-ului debutează cu o autonomie de 620 km

Autor: Promotor 27 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit noul concept ID.Aero, care prefigurează viitorul sedan electric de serie din Wolfsburg. Acesta debutează cu o autonomie declarată de până la 620 de kilometri și anunță înlocuitorul cu emisii zero al popularului model Passat, retras anul acesta din producție.

Noul Volkswagen ID.Aero folosește o baterie de 77 kWh

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Campania de promovare a noului concept ID.Aero a ajuns la final. Reprezentanții Volkswagen au publicat primele fotografii și informații oficiale cu conceptul care prefigurează viitorul rival pentru Tesla Model 3 și BMW i4. Este vorba despre un sedan de clasă medie electric cu caroserie de tip fastback și patru uși.

Din punct de vedere estetic, noul Volkswagen ID.Aero afișează același limbaj de design ca restul modelelor din gama ID. Mașina este vopsită într-o vopsea Polar Light Blue Metallic, o nuanță ai cărei pigmenți de culoare creează un efect de strălucire aurie în condiții de lumină adecvate. Acoperișul este finisată în negru lucios pentru a contrasta cu caroseria.

Caracteristicile definitorii ale părții frontale sunt farurile subțiri care integrează tehnologia LED Matrix și banda LED care le conectează. Banda luminoasă continuă pe aripile față și la nivelul mânerelor ascunse ale portierelor. Acest detaliu nu se va regăsi, probabil, și pe modelul de serie.

Aspectul exterior este întregit de jantele de 22 de inch și de stopuri sub forma unei benzi LED  care se întinde pe toată lățimea părții din spate. Din păcate, nemții nu au publicat nici o fotografie cu interiorul noului concept.

ID.Aero a fost dezvoltat pe aceeași platformă tehnică MEB utilizată și de celelalte modele din gama ID. Asta înseamnă că folosește o baterie de 77 kWh, care promite o autonomie de până la 620 de kilometri în regim WLTP cu o singură încărcare. Volkswagen nu a divulgat detalii referitoare la motoarele electrice. În schimb, știm coeficientul aerodinamic Cx al mașinii, unul excelent: 0,23.

Versiunea de serie își va face debutul în cursul anului 2023, în China, unde va fi și produsă. Ulterior, modelul va ajunge și pe piețele din Europa și America de Nord, iar cele două versiuni vor fi asamblate la uzina din Emden (Germania).

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide