Volkswagen a prezentat ID. Roomzz. Conceptul prefigurează SUV-urile electrice cu şapte locuri ale nemţilor – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 15 apr. 2019 Știri auto

Volkswagen a dezvăluit noua identitate a SUV-urilor electrice. ID. Roomzz este al şaselea – şi până acum cel mai mare – vehicul care se alătură gamei electrice Volkswagen. Deşi este un concept, o versiune de producţie este posibil să fie lansată în China, în 2021.

Ca şi în versiunile anterioare ale gamei ID., Roomzz are un aspect curat, mai puţin agresiv decât cel al SUV-urilor tipice. Este lipsit de orice fel de grilă frontală, în timp ce elementele de iluminat cu LED-uri rulează pe întreaga lăţime a maşinii, atât în faţă cât şi în spate. Klaus Bischoff, şef de proiectare la Volkswagen, explică: „ID. Roomzz ne arată la ce ne putem aştepta de la SUV-urile electrice de dimensiuni mari.”

Cu 4,915 mm lungime ID. Roomzz este cu 114 mm mai lung decât actualul Tourareg. Accesul în cabină se face prin intermediul a patru uşi glisante. Când şoferul este la volan scaunele sunt amplasate la fel ca la orice maşină convenţională. 

În modul pilot scaunele se rotesc spre interior pentru o structură în care pasagerii pot sta faţă în faţă, în timp ce maşina este complet autonomă. Modul pilot permite fiecărui ocupant să îşi poziţioneze locurile după bunul plac. Versiunea de producţie va dispune de şapte scaune.

Tabloul de bord este complet digital. Volanul oferă o serie de funcţii touch, iar în interior se află un ecran de 5,8 inci. Activarea modului autonom se face prin atingerea logo-ului VW de pe volan pentru o durată de cinci secunde, moment în care volanul se retrage în tabloul de bord pentru a crea mai mult spaţiu.

Volkswagen ID. Roomzz dispune de o baterie de 82kWh care se traduce într-o autonomie de 450 de km în ciclul de testare WLTP. Un sistem de încărcare rapidă de 150kW ar trebui să permită încărcare de la 0 la 80% în 30 de minute, iar un sistem de încărcare inductivă se află printre celelalte caracteristici.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide