Volkswagen a prezentat un facelift pentru Atlas și Atlas Cross Sport la Chicago Auto Show

Autor: Bogdan Bârliga 10 feb. 2023 Știri auto

Producătorul german a prezentat un facelift pentru gama Atlas la Chicago Auto Show și trebuie să reamintim că acest model se vinde doar în America de Nord.

Au fost aduse câteva modificări minore la capitolul design, iar materialele oferite mai ales pentru versiunile superioare au o calitate mai bună.

Doar pentru piața din America

Volkswagen Atlas a fost lansat în anul 2016 și depășește ușor în dimensiuni modelul Touareg fiind adaptat pentru piața din SUA.

Pentru exterior a fost implementat un nou design al părții frontale și o diferențiere mai mare între Atlas și Atlas Cross Sport.

La ambele versiuni, o grilă cromată largă cu patru bare este încadrată de faruri cu LED-uri cu noul sistem de iluminare frontală adaptivă (AFS). În spate, ambele modele adaugă un spoiler mai mare, prelungind linia totală a acoperișului, iar Atlas Cross Sport adaugă un difuzor spate mai agresiv.

Sunt introduse noi modele pentru jante cu dimensiuni cuprinse între 18 și 20 de inchi plus un model pe 21 de inchi pentru echiparea R-line.

Materialele premium sunt folosite mai mult pentru modelele cu facelift și consola centrală primește finisaje cu piele. Iluminarea ambientală disponibilă cu 30 de opțiuni de culoare se asociază cu un decor de iluminare din spate, cu numele modelului, pentru a evidenția noul design, în timp ce echipările de top au scaune din piele matlasată cu un model de romb.

VW Atlas facelift va avea volan încălzit cu palete, scaune față ventilate, scaun pentru pasager reglabil pe înălțime climatizarea automată Climatronic și controlul vocal în dotarea standard.

Consola centrală este reproiectată cu un compartiment de depozitare dedesubt. Suprafețele scaunelor din piele și scaunele din spate încălzite sunt acum disponibile cu o linie de finisare mai mică decât modelele anterioare.

Tot în dotarea standard este oferit Volkswagen Digital Cockpit Pro de 10,25 inchi și este introdus pentru sistemul de infotainment un ecran central de 12 inchi.

Șoferul și pasagerii au la dispoziție încărcare wireless și șase porturi USB-C (opt disponibile) cu încărcare rapidă de 45 de wați.

Motor nou pentru VW Atlas

Volkswagen oferă pentru gama Atlas un nou propulsor TSI cu patru cilindri turbo și injecție directă capabil să ofere 269 de cai putere și un cuplu de 370 Nm.

O transmisie automată cu opt trepte și tracțiunea față sunt standard, în timp ce Sistemul de tracțiune integrală 4Motion este disponibil opțional pe toată gama de modele.

Versiunile VW Atlas și VW Atlas Cross Sport cu facelift pot fi comandate în SUA din toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide