Volkswagen a publicat primele imagini oficiale cu ID.7 Tourer, versiunea break a noului model electric de clasă medie

Autor: Ionuț Vîlciu 30 oct. 2023 Știri auto

Volkswagen a publicat primele imagini cu versiunea break a electricului ID.7. Volkswagen ID.7 Tourer va fi lansat în decursul anului 2024.

Producătorul german anunță că noul ID.7, supranumit „Passat-ul electric”, va avea și o versiune break. Intitulat Volkswagen ID.7 Tourer, noul model a fost dezvăluit sub forma a două fotografii, dar încă se ascunde sub camuflaj.

Volkswagen ID.7, modelul electric de clasă medie, va primi în decursul anului viitor o versiune break, anunță Volkswagen. Mașina păstrează majoritatea caracteristicilor sedanului pe care este bazat, dar oferă un volum mai mare al portbagajului.

La exterior, cea mai mare diferență o face partea din spate, bineînțeles. Caroseria break a lui ID.7 Tourer va atrage clienții care își doresc un nivel mai mare de practicalitate și flexibilitate al spațiului de încărcare. Astfel, Volkswagen va pune la dispoziție aceeași bază tehnică a lui ID.7, dar cu un portbagaj mărit. În plus, producătorul declară un coeficient aerodinamic de 0,24, aproape identic cu cel al lui ID.7 (0,23).

Noul Volkswagen ID.7 Tourer va fi lansat în 2024

Volkswagen declară că ID.7 Tourer va dispune de un volum minim în portbagaj de 545 de litri. Cu bancheta spate rabatată, volumul maxim de încărcare în portbagaj crește la 1.714 litri. La fel ca ID.7, și varianta Tourer va fi construită pe platforma MEB a grupului Volkswagen, ceea ce înseamnă că spațiul în cabină va fi destul de generos, grație faptului că roțile au fost împinse către extremități.

Volkswagen nu oferit date tehnice referitoare la noul său model, dar versiunea break ar trebui să împărtășească trenul de rulare cu ID.7-le pe care îl știm deja. Astfel, ne putem aștepta la o baterie de 77 kWh, care alimentează un motor electric montat pe puntea spate. Această unitate electrică livrează 286 CP și 545 Nm. În forma sa de sedan, ID.7 poate parcurge până la 621 de kilometri cu o singură încărcare.

Ținând cont că nu este o foarte mare diferență atunci când vine vorba de eficiența aerodinamică, ne așteptăm ca noul ID.7 Tourer să aibă o autonomie similară cu versiunea standard. La fel ca ID.7, ID.7 Tourer urmează să fie produs la uzina Volkswagen din Emden. După ID.4, ID.7 este al doilea model bazat pe platforma MEB care va fi fabricat în nord-vestul Germaniei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide