Volkswagen face anunțul care le frânge inima fanilor. Ce se întâmplă cu motoarele companiei?

Autor: David Andrei 22 mart. 2021 Știri auto

Volkswagen face anunțul care le frânge inima fanilor. Gigantul auto a decis ce se va întâmpla de acum cu motoarele termice.

GALERIE FOTO

Pentru Volkswagen, noua generație de motoare termice este și ultima. Gigantul auto german a anunțat că nu va mai dezvolta o nouă generație de propulsoare pe combustie. Nemții iau astfel startul în atingerea obiectivului: acela de a fi conform cu viitoarele norme de poluare Euro 7.

“Vom dezvolta motoarele actuale astfel încât acestea să devină cât mai eficiente. Încă avem nevoie de ele pentu o anumită perioadă de timp”, susține Ralf Brandstatter, CEO-ul companiei pentru publicația germană Automobilwoche. “În acest moment, nu luăm în calcule dezvoltarea unei generații noi de motoare cu ardere internă”, a explicat Brandstatter.

În paralel, Volkswagen investește sume uriașe în dezvoltarea mașinilor electrice. Până în 2030, nemții intenționează să aibă în funcțiune nu mai puțin de șase uzine care să producă baterii pentru mașinile cu emisii zero. 2030 este și termenul limită pentru producătorul auto german care plănuiește ca 70% din cifrele sale de vânzări să fie trecute în contul modelelor electrice, potrivit strategiei Accelerate, lansate pe 5 martie.

Nu numai Volkswagen renunță treptat la motoarele pe combustie

Anunțul lui Ralf Brandstatter se sincronizează cu declarațiile CEO-ului companiei Audi, Markus Duesmann. La începutul acestei luni, Duesmann declara că Audi nu va mai dezvolta motoare pe combustie. Va alege, în schimb, să le adapteze pe cele deja existente în gamă, noilor norme de emisii. Își vor face apariția în gamele de modele mai multe versiuni plug-in hybrid și mild hybrid.

Potrivit declarațiilor lui Duesman, clienții vor fi cei care vor decide momentul în care Audi va renunța complet la motoarele cu ardere internă.

Cel mai probabil, ceilalți producători auto din cadrul Grupului Volkswagen, cum ar fi Skoda și SEAT, au planuri similare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide