Cum arată Volkswagen Arteon pe care îl primesc americanii? Are 300 de cai putere

Autor: Elena Luchian 23 aug. 2021 Știri auto

Noul Volkswagen Arteon a ajuns și în Statele Unite. Americanii primesc exclusiv versiunea de top. Mașina are 300 de cai putere, dar nu se numește Arteon R, așa cum o cunosc clienții europeni.

GALERIE FOTO

Un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri dezvoltă, sub capota lui versiunii americane 300 de cai putere și 495 Nm. Sunt parametri care îi asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5,5 secunde. Unitatea este cuplată la o transmisie automată DSG, cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

În România, versiunea R pornește de la 56.000 de euro. Americanii primesc ceea ce la noi este vârf de gamă cu un preț de pornire de 39.995 de dolari. Este suma pe care clienții o vor plăti pentru mașina cu echiparea de bază, SE R-Line. Și este cu 3.000 de dolari peste prețul versiunii pre-facelift.

Americanii primesc Volkswagen Arteon cu 300 de cai putere și tracțiune față

Clienții din Statele Unite pot comanda coupe-ul cu patru uși și cu tracțiune față. În Europa, este disponibil doar cu tracțiune integrală 4Motion. În schimb, în SUA, tracțiunea integrală este rezervată exclusiv echipărilor superioare, SEL R-Line și SEL Premium R-Line.

Viitorul posesor de Volkswagen Arteon primește scaune față ventilate și încălzite, echipate cu funcție de masaj. Un instrumentar de bord digital și un ecran tactil în consola centrală asigură o atmosferă high-tech în cabină.

Mașina poate fi echipată cu jante cu dimensiuni cuprinse între 18 și 20 de inci. Are senzori de parcare în față și în spate și cameră pentru marșarier. Iar versiunile de top primesc o cameră cu vedere la 360 de grade. Încărcarea wireless a telefonului și asistența la parcare se regăsesc pe lista generoasă de dotări.

În Statele Unite nu va ajunge și versiunea Shooting Brake, pe care europenii  au primit-o odată cu lansarea faceliftului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide