Volkswagen face prima achiziție majoră pe piața chineză

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Volkswagen face prima achiziție majoră pe piața chineză. Grupul german este pe punctul de a încheia o tranzacţie pentru un pachet de 20% din acţiunile producătorului chinez de baterii auto Guoxuan High-tech Co. Pasul este unul important în demersul germanilor de a-şi extinde operaţiunile în cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.

Intră în Galeria FOTO

Tranzacţia ar marca prima investiție directă a Volkswagen într-un producător chinez de baterii, în condiţiile în care constructorul auto german ţinteşte să vândă anual 1.5 milioane de maşini electrice noi în China până în anul 2025. Nemţii şi-ar asigura astfel furnizori pentru producţia preconizată.

Volkswagen va încheia tranzacţia în Guoxuan, companie listată la bursa de la Shenzhen, printr-un plasament privat de acţiuni la care se va aplica şi un discount. Plasamentul va fi derulat în următoarele săptămâni, potrivit unor surse care au vrut să rămână anonime.

Guoxuan are o valoare de piaţă la bursa de la Shenzhen de 2,8 miliarde de dolari, ceea ce face ca un pachet de 20% să fie evaluat la circa 560 de milioane de dolari.

Termenii tranzacţiei au fost în mare parte finalizaţi, iar cele două companii aşteaptă o schimbare a reglementărilor pentru plasamentele private de acţiuni din partea autorităţilor chineze, mai spun sursele.

Acţiunile companiei chineze au urcat cu 10% vineri, limita superioară de variaţie, după aflarea veştii. Cele două firme nu au oferit comentarii.

Mişcarea Volkswagen vine în condiţiile în care producătorul chinez de baterii este situat în oraşul Hefei, din estul Chinei, unde nemţii construiesc de asemenea autovehicule electrice împreună cu JAC Motor, unul dintre multiplii săi parteneri de joint-venture din China.Comentarii
Inchide