Volkswagen Golf 8: se pregătesc versiunile sportive GTI, GTI TCR, R și GTD

Autor: ProMotor 28 oct. 2019 Știri auto
Volkswagen Golf 8: se pregătesc versiunile sportive GTI, GTI TCR, R și GTD

Volkswagen Golf 8 este, fără îndoială, cel mai așteptat model el anului, dar versiunile „civile” prezentate săptămâna trecută nu sunt suficiente pentru a aprinde imaginația fanilor. Aceștia așteaptă avizi versiunile sportive ale compactei germane, iar Volkswagen s-a asigurat că nu vor avea prea mult de așteptat.

Potrivit comunicatelor de lansare ale lui Golf 8, vom vedea în curând primele versiuni sportive ale modelului. Nu vorbim aici de Golf GTE, ci de clasicele Golf GTI și Golf R, cele mai așteptate. Acestea sunt, de altfel, primele care vor ajunge la clienți, dar surpriza este că Volkswagen reînvie sportiva cu motorizare diesel GTD, precum și o versiune de performanță, Golf GTI TCR. Aceasta ar urma să înlocuiască versiunea GTI Performance a modelului anterior.

Venind după scandalul Dieselgate, viitorul Golf GTD arată încrederea grupului Volkswagen în noile propulsoare diesel, cu dublu catalizator SCR, care promit o reducere a emisiilor de oxizi de azot cu 80% față de generația anterioară.

Versiunile sportive ale viitorului Volkswagen Golf 8 au la bază propulsorul 2.0 TSI (în cazul celor alimentate pe benzină GTI, GTI TCR și R), respectiv 2.0 TDI în cazul lui GTD. În ceea ce privește valorile de putere, oficialii Volkswagen au spus că Golf GTE și Golf GTI ar trebui să aibă puteri echivalente, deci nu este exclus să vedem în jur de 250 CP pentru viitorul GTI (245 CP oferă în prezent Golf GTI Performance) și o putere apropiată pentru Golf GTD.

Un nivel mai sus va fi poziționat  VW Golf GTI TCR, cu o putere dezvoltată de aproximativ 290 CP. Cum spuneam, acesta va deveni o versiune permanentă în gama Volkswagen, spre deosebire de versiunea TCR a lui Golf 7, care a fost doar o ediție specială a lui GTI. Vârful de gamă va fi, ca întotdeauna, VW Golf R, cu o putere a motorului de peste 300 CP, ceea ce sugerează că Volkswagen nu intenționează să atace campionii segmentului Mercedes-AMG A 45 S și Audi RS3.

sursa: Volkswagen

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide