Un Volkswagen Golf diesel cu un milion de kilometri a ieșit pe autobahn

Autor: Promotor 22 apr. 2021 Știri auto

Peste un milion de kilometri. O distanță parcursă în decursul a 26 de ani. Sunt datele care defines un Volkswagen Golf Mk3 cu motor diesel. Modelul a ajuns pe autobahn în Germania. Mai poate bătrânul SDI?

GALERIE FOTO

I se cojește vopseaua, iar jantele de tablă, cine mai știe al câtelea set, au cam ruginit. Este vorba despre un Volkswagen Golf diesel, din cea de-atreia generație, care a parcurs aproximativ 1.100.000 de kilometri până în acest moment.

Mașina este pusă în mișcare de un motor diesel aspirat SDI de 1,9 litri. Când mașina a ieșit pe porțile uzinei, în 1995, avea 64 de cai putere și un cuplu de 124 Newtoni metru. Nu prea puternică, dar gălăgioasă când turometrul se apropie de zona roșie, această versiune a fost însă, la vremea ei, una dintre cele mai populare.

26 de ani și peste un milion de kilometri mai târziu, Volkswagen Golf diesel iese pe autobahn. Nu are de gând să stabilească vreun record de viteză. Dar echipa de la Top Speed Germany vrea să vadă dacă mașina mai este capabilă de performanțele promise de nemți în anii ’90. Modelul accelera de la 0 la 100 km/h în 17,6 secunde și atingea o viteză maximă de 156 km/h.

Volkswagen Golf diesel – ce performanțe are la 26 de ani?

În banda a treia pe autobahn și cu pedala la podea, cel aflat la volan se avânt curajos către viteza maxima pe care o poate atinge un Volkswagen Golf diesel la această vârstă venerabilă.

Primele două încercări se opresc la viteze de aproximativ 160 km/h. În cea de-a treia însă, vitezometrul arată 170 km/h, în timp ce acul turometrului se îndreaptă vertiginos către 5.000 rpm.

Cei care au văzut imaginile sunt uluiți. Unii bănuiesc că mașina nu mai înregistrează corect viteza, în timp ce alții se întrec în laude la adresa bătrânului Golf diesel.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide