Volkswagen Golf R Variant – break cu 300 de cai-putere

Autor: Andrei Ştirbu 19 nov. 2014 Știri auto

Volkswagen va aduce la Los Angeles Auto Show 2014 un Golf R Variant, care este fix ceea ce spune că este: varianta sportivă şi cu portbagaj imens de la Golf. Totodată, se poate consemna ca fiind prima dată în istoria celui mai apreciat hatchback din lume când vine şi cu o variantă break pentru R.

Pentru o diferenţiere mai uşoară faţă de un break Golf normal, R Variant dispune de un kit estetic un pic mai agresiv – spoiler faţă cu admisii mari, difuzor spate, patru evacuări cromate, blocuri optice spate cu LED, faruri Bi-Xenon cu DRL-uri încorporate etc.

La interior, Golf R Variant vine echipat cu scaune sport din material textil şi Alcantara, cu iluminare ambientală, aer condiţionat automat şi sistem de infotainment pe consola centrală. Dacă vrei mai mult, poţi bifa opţiunea cu pachetul Nappa Carbon – mai multă suprafaţă acoperită cu piele.

Cei 300 de cai-putere şi 380 Newtoni-metru ai motorului TSI de 2,0 litri de pe Volkswagen Golf R Variant sunt trimişi tuturor celor patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală 4Motion şi prin cel al unei transmisii cu dublu abreiaj şi cu şase trepte.

În consecinţă, cifrele de performanţă sunt şi ele foarte bune: 0-100 km/h în 5,1 secunde şi viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Am zis deja că prinde suta în 5,1 secunde?(!!!). Consumul declarat de producător este de 7,0 litri la suta de kilometri (NEDC), cu emisii de 163 g/km. Portbagajul are 605 litri.

Vânzările în Europa încep în primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide