Ce este Volkswagen ID.5 GTX și când poți să-l vezi?

Autor: Elena Luchian 07 aug. 2021 Știri auto

Volkswagen lucrează intens la ID.5 GTX. Dar ce fel de mașină va fi și când va fi prezentată oficial? Fanii brand-ului îl așteaptă.

GALERIE FOTO

Volkswagen ID.5 GTX va fi primul SUV coupe cu propulsie electrică al companiei germane. Nemții au pregătit pentru el bateria de 77 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 497 de kilometri. Sunt cifre trecute în contul versiunii cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre punți. Acestea îi asigură mașinii tracțiune integrală.

Constructorul german va prezenta un prototip foarte apropiat de versiunea de serie pe 7 septembrie, la Salonul Auto de la Munchen, evenimentul care înlocuiește expoziția de la Frankfurt. Prototipul va prezenta camuflajul în galben și roșu, pentru că nemții vor să păstreze încă secretul în privința liniilor de design. Putem observa însă un model robust, cu un acoperiș descendent și o lunetă înclinată, soluție tipică SUV-urilor coupe. Imaginea este completată de console scurte și de jante de mari dimensiuni. Volkswagen ID.5 GTX va fi echipat cu faruri IQ.Light LED matrix, unite de o bandă luminoasă. Apar stopuri LED cu design tridimensional în partea posterioară. (vezi GALERIA FOTO)

Viitorul Volkswagen ID.5 GTX va avea la bază platforma MEB (Modular Electric Drive Matrix) a grupului auto. Modelul este complet conectat și va putea primi actualizări over-the-air. Este, de asemenea, echipat cu tehnologie Car2X.

Volkswagen ID.5 GTX – Ce înseamnă, de fapt, “GTX”?

„GTX” din numele modelului reprezintă o aluzie la natura dinamică a mașinii. Cele trei litere se aliniază conceptului de numire a versiunilor sportive din gama Volkswagen, cum sunt GTI, GTD și GTE.

SUV-ul coupe va ajunge în showroom-uri anul viitor. Va fi încă un pas pe care compania germană îl va face pentru a-și atinge obiectivul. Nemții vor ca 70% dintre unitățile comercializate să fie electrice până în 2030.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide