Volkswagen ID. R ţinteşte un record pe Nürburgring

Volkswagen ID. R ţinteşte un record pe Nürburgring

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Modelul electric de curse Volkswagen ID. R ţinteşte un nou maxim în vara acestui an: obţinerea unui timp record de parcurgere a circuitului pentru o maşină electrică la Nordschleife – Nürburgring,  considerat cel mai dificil traseu din lume.

ID. R este ambasadorul sport al gamei de modele electrice pe care Volkswagen plănuieşte să o lanseze din 2020. Caracteristicile sport ale ID. R sunt o declaraţie privind angajamentul mărcii faţă de mobilitate electrică subliniind potenţialul uriaş care poate fi oferit în viitor de condusul electric pe străzi. „După recordul de la Pikes Peak, următoarea provocare va fi să obţinem cel mai rapid timp pentru o maşină electrică şi pe circuitul Nürburgring-Nordschleife cu ID. R”, declară Sven Smeets Director Motorsport Volkswagen. „Obţinerea unui timp record pe acest circuit reprezintă o recunoaştere importantă pentru orice maşină, fie modele de curse sau de producţie”.

Reglaje fine pentru Volkswagen ID. R pentru a fi adaptat la caracteristicile unice ale Nordschleife

ID. R, aflat acum într-o fază de dezvoltare pentru a putea depăşi recordul la Nürburgring, are la bază două motoare electrice cu o capacitate a sistemului de 500 kW (680 PS) şi cântăreşte, cu tot cu pilot, mai puţin de 1.100 kilograme. „În special, vom face modificări de aerodinamică pentru adaptarea la condiţiile de pe Nordschleife, destul de diferite de cele de la Pikes Peak,” declară François-Xavier Demaison, Director Tehnic Volkswagen Motorsport.

Spre deosebire de traseul clasic din Statele Unite, cel de la Pikes Peak, unde startul se dă la o altitudine de 2.862 metri, iar linia de sosire este la o înălţime de 4.302 metri, Nordschleife străbate regiunea munţilor Eifel la o altitudine cuprinsă doar între 320 şi 617 metri peste nivelul mării. Emblematicul circuit german are, însă, caracteristicile sale speciale, în special datorită liniei drepte de la Döttinger Höhe. „Pregătirea meticuloasă pentru depăşirea acestui record implică testarea intensă a modelului ID. R din această primăvară pe diverse circuite”, a precizat Demaison. Tentativa de a atinge noul record este programată în cursul verii.

 Comentarii
Inchide