Volkswagen își face de cap. Această Jetta are peste 300 de cai și un exterior dus la extrem

Autor: Ionuț Vîlciu 02 nov. 2022 Știri auto

Volkswagen a adus o serie de mașini cu ocazia SEMA. Printre ele se numără și o Jetta, dar nu orice fel de Jetta, ci Jetta GLI Performance Concept.

Acest concept radical a fost creat pentru a sărbători „GTI-ul cu portbagaj”. În SUA, Jetta are o variantă echivalentă lui Golf GTI, care se numește GLI. Conceptul este bazat pe Jetta GLI Autobahn și duce modelul la extreme.

Acest lucru este evident de la prima vedere. Mașina a fost modificată radical, iar aspectul exterior aduce aminte de o mașină de raliu. Jetta în cauză a fost echipată cu un kit de caroserie largă care include aripi evazate care sunt cu 20 de mm mai late decât în mod normal. Aspectul agresiv este suplimentat și mai mult de o bară de protecție față personalizată, care are prize de aer mai mari, precum și accente roșii.

Designerii nu s-au oprit aici. Conceptul are praguri laterale sportive, un sistem de evacuare dublu și un colant personalizat care trece de la negru mat la roșu metalizat. Același roșu este prezent și pe roțile Rotiform de 20 de inch, care au discuri aerodinamice personalizate. Jantele sunt îmbrăcate în anvelope performante.

Jetta GLI Performance Concept are și aspect, dar și putere multă sub capotă

Aparențele nu sunt totul, iar sub capota acestui concept se află un motor de 2,0 litri turbo, la fel ca pe varianta de serie. Pentru a obține mai multă putere, motorul a fost echipat cu o admisie de aer din fibră de carbon, un intercooler îmbunătățit și un kit de gestionare a uleiului cu un răcitor de ulei. Datorită acestor modificări, motorul produce o putere impresionantă de 350 CP și un cuplu de 503 Nm. Acest lucru reprezintă o creștere cu 122 CP 154 Nm față de versiunea standard

Ceea ce accelerează trebuie să și oprească. Tocmai de aceea mașina are discuri ceramice și etriere de frână cu 6 pistonașe. Și suspensia a fost modificată cu amortizoare de tip coilover.

Volkswagen nu a spus cât de rapidă este mașina, dar cei 350 de cai și cutia manuală în 6 trepte ar trebui să ofere senzații tari șoferului

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide