Cum arată Volkswagen Lamando? Românii îl pot vedea doar în poze

Autor: Elena Luchian 15 iul. 2021 Știri auto

Românii nici nu au auzit de Volkswagen Lamando. Este un model pe care nemții îl țin departe de Europa. Este construit în China pentru China. Modelul a primit, odată cu noua generație, un alt tip de caroserie.

GALERIE FOTO

Volkswagen Lamando a ajuns la cea de-a doua generație. Dintr-un sedan convențional, modelul s-a transformat acum într-un liftback. În mod surprinzător, deși nu are propulsie electrică, Lamando vine cu elemente de design preluate de la gama ID.

Lamando a venit pe lume în anul 2014, ca succesor pentru Jetta, care în China purta denumirea de “Sagitar”. Farurile înguste și banda cromată care le unește, prizele mari de aer și capota cu nervuri proeminente îi asigură un look agresiv. Linia descendentă a acoperișului îl face pe Lamando să semene din profil cu Arteon.

Stopurile unite de o bandă luminoasă seamănă mai degrabă cu cele de la Peugeot 508 decât de ceea ce se regăsește, la această oră, în gama Volkswagen. Terminațiile false ale sistemului de evacuare prezintă fie un finisaj cromat, fie unul negru lucios.

Volkswagen Lamando, aceeași platformă ca Golf Mk8

Noua generație Lamando are la bază platforma MQB Evo a Grupului Volkswagen. Este aceeași arhitectură care stă la baza lui Golf Mk8. Modelul măsoară 4.784 de milimetri în lungime, 1.831 de milimetri în lățime și 1.469 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.731 de milimetri. Sunt proporții care îl poziționează în gama constructorului german sub Arteon.

Sub capota lui Lamando funcționează un motor 1.4 TSI care dezvoltă 150 de cai putere. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată DSG, cu șapte trepte și dublu ambreiaj, care expediază resursele către puntea față. Prima generație a fost disponibilă și în versiune GTS (vezi GALERIA FOTO), așa că Volkswagen ar putea pregăti una și pentru cea de-a doua generație.

Pentru că acest tip de caroserie a pierdut din popularitate în Europa, modelul îi este rezervat doar pieței asiatice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide