Volkswagen majorează prețurile mașinilor cu motoare convenționale

Autor: Ionuț Vîlciu 21 feb. 2023 Știri auto

Prețurile mașinilor termice vândute de Volkswagen în Germania au crescut simțitor. Ce modele sunt afectate de creșterea prețurilor?

Volkswagen crește prețurile modelelor sale pe combustie în Germania, ca răspuns la inflația record. Prețul mașinilor sale cu motoare cu ardere internă a crescut considerabil, informează Carscoops.

În informarea dealerilor cu privire la creșterea prețurilor, Volkswagen a dezvăluit că „creșterile semnificative ale costurilor în achiziționarea de materii prime, energie și echipamente” au determinat această mișcare. Prețul mediu al modelelor sale cu motoare convenționale va crește cu 4,4%. Printre modelele afectate se numără inclusiv Golf, Tiguan, Passat wagon, Polo și T-Roc.

„Nici măcar Volkswagen nu poate scăpa de inflația ridicată. Deși lucrăm cât putem de bine cu contracte pe termen lung, tranzacții de acoperire și creșteri de eficiență, efectul asupra costurilor nu poate fi compensat în totalitate”, a adăugat compania.

Volkswagen majorează prețurile în Germania

Se pare că prețul pentru un VW Polo entry-level va crește cu 905 euro, o creștere de 4,5%. În mod similar, prețul Golfului va crește cu 1.585 de euro, cu 5,36% mai scump. Și T-Roc va fi acum cu 1.455 de euro, cu5,98% mai scump, iar Arteon Shooting Brake va începe acum de la 42.270 de euro, o creștere de 4,38%. Noile prețuri vor intra în vigoare pe 23 februarie, transmite Automobilwoche.

Multe reprezentanțe și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea prețurilor și au sugerat că Volkswagen ar trebui să reducă prețurile din cauza incertitudinii consumatorilor. Un dealer a spus că este „uimit” de creșterea prețurilor, menționând că vânzările sale au scăzut.

„Comenzile primite lasă mult de dorit”, a spus Antje Woltermann, din partea asociației de dealeri și reparații German Motor Trade (ZDK). „Producătorii trebuie să ia în considerare dacă prețurile lor încă sunt în conformitate cu piața.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide