Volkswagen lucrează la o mașină electrică ieftină. Dai 10.000 de euro și pleci cu ea acasă

Autor: David Andrei 05 mart. 2021 Știri auto

Volkswagen lucrează la o mașină electrică ieftină. Va fi atât de ieftină încât, în România, ar putea fi achiziționată cu aproximativ 10.000 de euro prin Programul Rabla Plus.

GALERIE FOTO

Nemții pregătesc o mașină electrică ieftină, cotată la aproximativ 20.000 de euro. Modelul va fi poziționat sub ID.3, care porește în România de la 31.421 euro. Acesta va avea cel mai probabil dimensiunile lui Polo. Modelul nu va ajunge însă, pe piață înainte de 2025, deși inițial, sosirea acesteia trebuia să aibă loc în 2023. Este dezvăluirea făcută de CEO-ul companiei, Ralf Brandstatter. Acesta a prezentat noua strategie Volkswagen, care se va desfășura sub titulatura Accelerate.

O mașină cotată la 20.000 de euro ar putea fi achiziționată de clienții români cu doar 10.000 de euro dacă aceștia accesează fondurile rezervate programului Rabla Plus.

Mașină electrică ieftină de la Volkswagen și un model electric în fiecare an

Volkswagen accelerează procesul de electrificare a gamei de modele. Obiectivul companiei este ca, până în 2030, 70% dinte mașinile comercializate să fie modele cu emisii zero. Procentajul vizat este de 50% pe piețele din China și din Statele Unite ale Americii.

Nemții intenționează să lanseze o mașină electrică în fiecare an până în 2030. Primul pe listă va fi ID.5, care va debuta în cea de-a doua parte a acestui an.

16 miliarde de euro investește grupul auto în electromobilitate, în hibridizare și în digitalizare până în anul 2025.

Ralf Brandstatter a anunțat și intenția de a reduce costurile fixe cu 5% în următorii doi ani, crescând, în același timp, capacitatea de producție cu 5% pe an.

Volkswagen vizează și dezvoltarea unei versiuni îmbunătățite a platformei MEB, pe care grupul construiește mașinile electrice, în vederea unei autonomii superioare și a unei viteze de încărcare mai mari.

Sunt vești bune pentru fanii Golf. Compacta va primi și cea de-a noua generație. volkswagen are pe listă generații noi și pentru Tiguan, Passat și T-Roc, anunță Brandstatter.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide