Volkswagen prezintă mașina cu peste 300 de cai putere, interzisă românilor

Autor: Elena Luchian 23 iul. 2021 Știri auto

Volkswagen prezintă noul Atlas Cross Sport GT. Este un model cu peste 300 de cai putere pe care doar americanii l-ar putea primi.

GALERIE FOTO

Deocamdată, Volkswagen Atlas Cross Sport GT este doar un concept. Acesta are la bază versiunea de top a SUV-ului dedicat pieței americane. Primește în plus o serie de modificări în ceea ce privește designul și performanța.

Mașina este vopsită în Eisvogelblau și prezintă accente negre lucioase. Acestea le înlocuiesc pe cele cromate de la Atlas de serie. A primit și o suspensie nouă. Jantele ABT Sport HR de 22 de inci, optimizate din punct de vedere aerodinamic, vin cu anvelope Yokohama Advan Sport și etriere Tarox cu opt pistoane.

Natura sportivă este confirmată de cabina din care a dispărut complet bancheta din spate. Se regăsesc la interior, în schimb, patru scaune tip scoică Recaro Sportster CS, îmbrăcate în microfibră și piele artificială. Un volan cu partea inferioară aplatizată, un schimbător îmbrăcat în piele întoarsă albastră, centuri de siguranță albastre și covorașe speciale completează atmosfera dinamică a mașinii.

Ce motorizare are Volkswagen cu peste 300 de cai putere?

Sub capota lui Volkswagen Atlas Cross Sport GT se află un motor turbo 2.0 TSI cu patru cilindri. Unitatea este preluată de la Volkswagen Golf R și dezvoltă, î acest caz, 304 cai putere. În versiunea de serie, Atlas Cross Sport propune un 2.0 TSI cu 238 de cai putere și un VR6 de 3,6 litri cu 280 de cai putere.

Motorul este cuplat la o transmisie DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală 4MOTION.

Șeful Volkswagen America susține că acest concept a fost inspirat de lansarea, în Statele Unite, a versiunilor Golf GTI și Golf R. “Acest concept este dovada că este posibil să construim SUV-uri care ar putea fi considerate atrăgătoare de clienții care vor performanță”, explică Scott Keogh.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide