Motivul pentru care Volkswagen Nivus se vinde cu un capac de plastic în loc de ecran tactil

Autor: Elena Luchian 30 aug. 2021 Știri auto

Volkswagen vinde noul său model Nivus cu un capac de plastic în loc de un ecran tactil. Ce se întâmplă, de fapt, cu modelul?

GALERIE FOTO

De vină pentru acest compromis pe care este forțată să-l facă, în această perioadă, compania Volkswagen, este criza de semiconductori, care a lovit întreaga industrie auto. Pentru a nu sista producția și pentru a onora numărul mare de comenzi pentru Nivus, Volkswagen livrează mașina fără un ecran tactil. În locul acestuia, a apărut însă, un capac de plastic.

Acest lucru se întâmplă pe piața din Brazilia. Ecranul Composition Touch de 6,5 inci este o dotare opțională în cazul versiunii de bază, în ciuda prețului deloc mic, de aproximativ 20.000 de dolari, din cauza crizei semiconductorilor. Clienții îl pot comanda la o dată ulterioară contra sumei de 350 de euro. Aceștia sunt avertizați însă. Lista de așteptare va fi una foarte lungă, iar problema nu se va rezolva prea repede.

Cei care bifează pachetul Tech, care aduce la bord un ecran tactil instalat din fabrică, trebuie să plătească suplimentar 880 de dolari. Acesta aduce și cruise control adaptiv, și încărcare wireless.

Mașina este dotată standard cu o cameră pentru marșarier. Aceasta devine însă, inutilă în absența unui ecran pe care să poată fi redate imaginile captate de cameră. La fel de inutil devine sistemul mașinii, prin intermediul căruia se puteau controla diverse funcții.

Volkswagen Taigo este versiunea europeană a lui Volkswagen Nivus

În Europa, Nivus va ajunge cu denumirea de Taigo, cu motorizări și dotări diferite. Nu este încă cert cât de mult va afecta criza semiconductorilor producția noului SUV coupe în versiune europeană. Lista de comenzi se va deschide abia în această toamnă. Primii clienți își vor primi mașina comandată abia începând de anul viitor.

Noul Volkswagen Taigo va fi disponibil pe 28 de piețe europene, plus Turcia și Africa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide