Volkswagen Nivus – Cum arată viitorul SUV al companiei?

Autor: Elena Luchian 06 dec. 2019 Știri auto

Volkswagen Nivus este modelul pe care Volkswagen îl va lansa anul viitor. Pentru început, mașina va ajunge pe piața din Brazilia, iar, în 2021, va sosi și în Europa.

Intră în galerie

Volkswagen a făcut publice primele imagini cu viitorul Nivus. Viitorul crossover ar putea fi primul model cu gardă mare la sol care al cărui nume nu începe cu litera T, așa cum ne-au obișnuit Touareg, Tiguan, T-Roc și T-Cross. Pe lista de denumiri pentru viitorul model au fost și New Urban Coupe, și T-Sport.

Nivus va fi un crossover coupe subcompact, care va prelua dimensiunile modelului Polo, dar va primi o linie a acoperișului descendentă, un indiciu că spațiul la cap, rezervat pasagerilor care iau loc pe banchetă, nu va fi unul generos. Și consola spate pare un pic mai lungă, ceea ce dovedește că portbagajul va avea un volum mai mare decât cel al lui Polo, cotat la 280 de litri.

Tot de la Polo va prelua Nivus și singurul motor cu care va putea fi comandat în America de Sud. Este vorba despre unitatea 1.0 TSI, disponibilă în două versiuni de putere: cu 115 cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte și cu 126 de cai putere și cutie automată cu șase rapoarte. Indiferent de motorizare, mașina va putea fi comandată exclusiv cu tracțiune față.

Sunt șanse mari ca versiunea europeană, care va fi gata în 2021, să aibă specificații diferite.

Mai multe detalii despre viitorul crossover vor fi dezvăluite de Volkswagen odată cu lansarea acestuia în Brazilia, programată pentru primăvara anului viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide