Volkswagen Nivus – Primele imagini oficiale relevante

Autor: Elena Luchian 16 apr. 2020 Știri auto

Apar primele imagini oficiale concludente cu viitorul crossover Volkswagen Nivus. Fotografiile de până acum arătau doar anumite elemente ale modelului, după o serie de imagini teaser publicate de constructor.

GALERIE FOTO

Volkswagen Nivus este modelul pe care nemții îl dedică, pentru început, pieței sud-americane. Mașina apare acum în două fotografii, purtând un camuflaj cu roșu și negru.

Nivus va prelua elementele de design de la frații europeni, dar va primi și o serie de detalii noi. Va avea așadar faruri și o grilă a radiatorului nefamilare fanilor brand-ului. În imaginea care arată partea frontală, grila are un aspect complet nou, este finisată în negru, fiind asortată cu jantele cu design nou, dar și cu barele de pe acoperiș și cu mânerele portierelor, care poartă aceeași nuanță.

Volkswagen acoperă în camuflaj stopurile viitorului său model, ceea ce poate fi un indiciu referitor la faptul că și acestea vor avea o semnătură luminoasă nouă. Fotografia din spate confirmă ceea ce știam deja din imaginile teaser dezvăluite de nemți în ultimele luni: Nivus va fi un crossover coupe, un aspect redat de linia descendentă a acoperișului și de luneta înclinată.

Nivus va fi construit în Brazilia penetru piața sud-americană și va avea la bază aceeași platformă MQB a Grupului Volkswagen, în versiunea A0, rezervată modelelor de clasă mică, pe care au primit-o T-Cross și Polo.

Singura motorizare disponibilă pe piața din America de Sud va fi unitatea de 1.0 litri cu trei cilindri, care, pentru clienții sud-americani, va oferi 126 de cai putere și 200 Nm, și care este cuplată la o transmisie automată cu șase trepte. Tracțiunea integrală nu va fi disponibilă. Portabagajul său va avea un volum de 415 litri.

Viitorul Volkswagen Nivus va fi prezentat în luna iunie în America de Sud și, din 2021, va fi adus și în Europa. Dar aici clienții vor avea mai multe opțiuni de motorizare, preluate, cel mai probabil, de la Polo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide