Volkswagen Passat a depăşit cifra de 30 de milioane de unităţi produse

Autor: Marius Vișan 05 apr. 2019 Știri auto

Pe 3 aprilie, Passat a atins cifra de 30 de milioane de maşini produse la uzina Volkswagen din Emden, stabilind astfel un nou record în segmentul său.

Vehiculul cu numărul 30.000.000 de euro – un Passat GTE Variant cu sistem hibrid plug-in şi un exterior în culoarea Pyrite Silver – este unul dintre primele modele dintr-o nouă etapă evoluţionistă care oferă o actualizare tehnică extinsă.

Modelul va începe să fie comercializat în Europa în luna mai. 

„Passat este una dintre cele mai importante şi mai reuşite maşini ale Volkswagen – de la lansarea sa în urmă cu 46 de ani, 30 milioane de clienţi au avut încredere în acest vehicul Volkswagen. Ca rezultat, Passat a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din segment; o masina care astazi este la fel de populară Beijing, la fel ca la Berlin, Sydney, Johannesburg sau pe strazile din San Francisco. La Volkswagen suntem mândri de acest model de succes, care este încă punctul de referinţă în clasa sa”, a declarat Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer al Volkswagen.

Volkswagen oferă modelul Passat în diverse versiuni, adaptate pentru fiecare continent. Cea de-a opta generaţie a modelului european va fi lansată curând în varianta berlină, plus o variantă cu o nouă configuraţie tehnică. Datorită sistemului „Travel Assist”- sau sistemul IQ.DRIVE, pentru a utiliza denumirea mărcii Volkswagen pentru sistemele sale inteligente de condus – Passat este prima maşină Volkswagen care va putea fi condusă parţial cu ajutorul sistemelor de asistenţă la orice viteză (de la 0 la 210 km/h). Noul model include şi caracteristici precum IQ.LIGHT -faruri LED Matrix, dar şi sistemul de  infotainment modular MIB3 cu aplicaţii ce pot fi accesate online.

Varianta îmbunătăţită Passat GTE joacă un rol important în categoria sa. La fel ca modelul cu numărul 30.000.000, modelele hibrid plug-in vor oferi o autonomie semnificativ mai mare. Autonomia actuală este de 55 km, potrivit măsurătorilor WLTP, respectiv 70 km potrivit NEDC. Noul Passat GTE (160 kW/218 cp) deja respectă limitele de emisii Euro 6d, care vor fi aplicate pentru maşinile produse începând cu anul 2021.

Pe data de 14 Mai 1973, Volkswagen lansa la fabrica din Wolfsburg producţia primului Passat sub slogan-ul „Începutul unei noi ere VW”. Modelul anunţa o nouă familie de maşini cu motoare răcite cu apă, tracţiune faţă şi şasiu din oţel ultra-modern. Poziţionată ca model mediu, Passat a fost succesorul lui VW 1600 (tip 3 cu motor poziţionat în partea din spate, răcit cu aer, tracţiune spate). În acea zi din mai, în urmă cu 46 de ani, nimeni din Wolfsburg nu bănuia că Passat-ul va ajunge să vândă 30 de milioane de unităţi depăşind legendarul Beetle (21,5 milioane). Alături de Golf (35 de milioane) şi Beetle, Passat este unul dintre cele mai bine vândute maşini Volkswagen din toate timpurile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide